Nog geen beoordelingen

Omelet rolletjes met groene curry

Borrelen is één van mijn grote hobby’s. Het liefst zet ik de tafel vol met kleine hapjes en goed gezelschap op de stoelen. Gelukkiger kun je mij niet maken. Deze week inspireer ik je met een paar heerlijke zelfgemaakte borrelhapjes voor Oudejaarsavond, zoals deze omelet rolletjes.

Omelet rolletjes met groene curry

Waarom geen oliebollen deze week? Dat antwoord is simpel, die maak ik nooit. Sinds jaar en dag staat een vriend op oudjaarsdag honderden oliebollen te bakken voor Oud&Nieuw. En ik kan niet op tegen zijn receptuur. Zal ik eens vragen of ik zijn recept mag hebben?

Vandaag heb ik smakelijke omelet rolletjes voor jullie klaarstaan. Laatst schoof ik aan bij een borrel bij nieuwe buren. Vanaf de eerste hap dacht ik: deze rolletjes moeten met Linda’s Borrel Week online komen. De receptuur is simpel en zo smaakvol.

Het eimengsel wordt op smaak gebracht door groene curry (mag ook rode curry zijn). Vervolgens besmeer je de wraps met chilisaus en strooi je er lente ui en koriander (of platte peterselie) over. Een hapje met bite, precies wat ik kan gebruiken op Oudejaarsavond.

Omelet rolletjes met groene curry

Omelet rolletjes met groene curry

Ingrediënten

Aantal personen12 stuks
  • 6 eieren
  • scheutje melk
  • 1 eetlepel groene curry (of rode curry)
  • olijfolie
  • 2 lente uitjes
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 10 gram koriander (of platte peterselie)

Extra nodig

  • cocktail prikkers

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Klop de eieren los met een scheutje melk. Voeg de groene curry toe en roer goed los.
  • Verwarm een koekenpan met olijfolie en giet hierin de helft van het eimengsel.
  • Bak de omelet zoals je gewend bent aan beide zijdes gaar.
  • Snijd ondertussen de lente uitjes weg en pluk de blaadjes van de koriander takjes.
  • Bewaar de omelet onder folie en bak ondertussen de tweede omelet.
  • Besmeer de omeletten met de chilisaus. Verdeel de gesneden lente ui en de koriander over de omelet. Rol op zoals bij een wrap. Snijd in stukken en steek er een prikker in.
  • Serveer warm of koud.
Omelet rolletjes met groene curry

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes en drankjes voor oud en nieuw.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.