5 uit 1 beoordeling

Gezonde lunch: linzen bloemkool soep

De herfst is begonnen. Tijd om de koude lunch salade vaker te vervangen door een lekkere gezonde lunch zoals deze stevige linzen bloemkool soep. Voor je stofwisseling is het goed om niet elke middag hetzelfde te eten. Juist door te variëren, krijgt je lijf een boost en functioneert niet (meer) op de automatische piloot.

Soep is ook nog eens een ideale manier om een extra portie groente binnen te krijgen. Kook de bloemkool kort, beter voor de smaak en behoud van de vitaminen. Door de kruiden, de ui en de Milde Curry krijgt deze soep een lekkere pittige bite. En de geur die van deze soep afkomt is ronduit verrukkelijk.

Voor dit gerecht heb ik droge rode linzen gebruikt. Volgens de verpakking moeten deze 8 uur weken en daarna 1 uur koken. Kijk goed wat er op jouw verpakking staat. Natuurlijk is het ook mogelijk om een blik linzen te gebruiken. Kijk dan naar de snelle bereiding.

Linzen bloemkool soep

Ingrediënten

4 kommen
  • 1 flinke kop droge rode linzen 8 uur geweekt en afgespoeld
  • 2 bouillon blokjes minder zout (natuurwinkel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui
  • 1 theelepel van elk: komijn koriander en kurkuma
  • 1 eetlepel Milde Curry Indiase kruidenpasta (Patak)
  • 1 bloemkool

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Zet een pan op het vuur met 1 liter water en 2 bouillonblokjes
  • Kook de linzen in de bouillon volgens de verpakking. Kijk goed dit kan 30 min. tot een uur zijn
  • Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg olie toe
  • Snijd de ui in kleine stukjes en bak 1 minuutje aan
  • Voeg de kruiden en Indiase Milde Curry pasta toe en bak 5 minuten mee
  • Laat de ui met kruiden vervolgens lekker meekoken met de linzen
  • Snijd de bloemkool in roosjes en voeg 5 minuten voor tijd toe aan de kokende soep

Snelle versie: vervang de droge linzen door een blik van 400 gram. Spoel de linzen af om overtollig zout te verwijderen.

  • Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg olie toe
  • Snijd de ui in kleine stukjes en bak 1 minuutje aan
  • Voeg de kruiden en Indiase Milde Curry pasta toe en bak 5 minuten mee
  • Zet ondertussen een pan met 1 liter water op met 2 bouillonblokjes
  • Voeg de bloemkool en ui met kruiden toe aan en kook 5 minuten
  • Zet het vuur zachtjes en verwarm de linzen 3 minuten mee in de soep

Linda’s Tips

  • Tip: kijk hier voor een ander recept met de Milde Curry, Indiase kruidenpasta (Patak)
  • Tip: bloemkool bevat veel calcium. Erg belangrijk voor de gezondheid van je botten en tanden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.