Kipsaté met wraps en pindasaus. Dit makkelijke recept voor wraps met kip is net zo lekker als het klinkt. Het hele gezin smult van deze wrap met pulled chicken saté.
Mijn recept voor zelf saté maken is de basis voor dit wrap recept. We rijgen de kip niet aan spiezen, maar bakken de kip direct in de pan. Vervolgens trek je de kipsaté met twee vorken uit elkaar, waardoor je een soort pulled chicken krijgt. Maak er ook nog de pindasaus bij en je weet niet wat je proeft.
Kipsaté marineren
Kipsaté marineren is echt niet moeilijk. Je dient alleen de tijd te nemen voor het marineren van de kip. Hoe langer de kip in de marinade ligt, hoe lekkerder de smaak. Maak de kipsaté marinade het liefst de avond ervoor. Ben je gek op saté? Ga dan naar de supermarkt en zet alle ingrediënten voor de saté marinade op voorraad. Deze kipmarinade gebruik ik ook als basis voor een maaltijd met nasi en kroepoek.

Pindasaus
Bij kipsaté hoort natuurlijk pindasaus. Deze satésaus is lekker, makkelijk en snel klaar door het gebruik van pindakaas. Het geheime ingrediënt in deze pindasaus is zoete chilisaus.

Kipsaté met wraps
Ingrediënten
- 8 wraps
Marinade kipsaté
- 500 gram kipdijfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel bruine suiker (of honing)
- 4 eetlepels sojasaus (Kikkoman less salt)
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel kurkuma
Optioneel
- 1/2 theelepel sambal of mespuntje chilipoeder voor pit
Pindasaus
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels sojasaus
- 100 ml kokosmelk
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 6 eetlepels (120 gram) 100 % pindakaas
Voor erbij
- zoet zure komkommer*
- gefrituurde uitjes
- koriander of platte peterselie naar smaak
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hoe maak je kipsaté wraps met pindasaus?
- Snijd de kip in stukjes.
- Maak de marinade voor de kipsaté. Snijd de teentjes knoflook fijn. Meng de knoflook, bruine suiker (honing), sojasaus, sesamolie en kruiden goed door elkaar. Leg de kip met de marinade in een glazen schaal in de koelkast, het liefst een hele nacht.
- Verwarm een koekenpan met een scheutje olie. Bak de kip 4 minuten goudbruin aan beide kanten, zet het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes garen. Haal de kip uit de pan en trek uit elkaar met twee vorken.
- Maak de pindasaus terwijl de kipsaté gaart. Snijd het sjalotjes fijn. Verwarm een klein pannetje met olie en fruit hierin de ui op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en voeg de sojasaus, kokosmelk en chilisaus toe. Roer goed door elkaar. Voeg dan de pindakaas toe en blijf goed roeren totdat je een homogene massa krijgt. Is de saus te dik voeg dan meer kokosmelk toe.
- Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing. Meng de kip met de pindasaus. Vul de wraps met de kipsate en eventueel zoet zure komkommer, gefrituurde uitjes en verse kruiden naar smaak.
Linda’s Tips
- *snijd de komkommer in dunne plakjes (met een kaasschaaf) en giet er sushi azijn over. Sushi azijn is zoet zuur van zichzelf en ideaal om snel komkommer of rode ui in te marineren.
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor