Nog geen beoordelingen

Kip met speculaaskruiden uit de slowcooker

Even een bekentenis: ik heb al 4 jaar lang een slowcooker ongebruikt in de kast staan… Het zit namelijk zo: ooit won ik deze fantastische wonderpan. Alleen is het nooit gelukt om er een fatsoenlijke maaltijd uit te koken. Inmiddels is het stof van het apparaat geveegd. Ik heb mezelf eens streng toegesproken. “Lin, je hobby is je werk geworden. Iedereen gebruikt een slowcooker en ga maar eens uitzoeken hoe het werkt.

Natuurlijk kan ik proberen om er helemaal zelf achter gekomen, maar dat is mij de afgelopen jaren niet gelukt. Dus heb ik jullie hulp ingeschakeld. Via Instagram heb ik om tips, recepten en ook blogs gevraagd die vaker slowcooker recepten delen. Zo kwam ik terug op de blogs van Eetspiratie, Ashley Willems en Ohmyfoodness.

Na een paar uurtjes rondspeuren op het internet, kwam ik er al snel achter wat mijn probleem was. Bij een slowcooker hoef je niet (te)veel vocht toe te voegen. Ahhh!! Mijn eerste experimentje met Indisch rundvlees was te gek. Het vlees was zo mals. Ik kreeg direct moed om eens iets anders te proberen. Dit werd kip met speculaaskruiden en een gepofte aardappel met rucola.

Nu met Sinterklaas in het land zocht ik een ander soort recept. Even geen zoete baksels maar hartig. Vorig proefde ik voor het eerst de combinatie van kip met speculaaskruiden. Echt zalig! De marinade bestaat naast de koekkruiden uit ketjap en sinaasappelschil. De botermalse kip presenteer je in een gepofte zoete aardappel met rucola.

Kip met speculaaskruiden uit de slowcooker

Kip met speculaaskruiden uit de slowcooker

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 800 gr kippen dijfilet (geen kipfilet nemen, daarvan word de kip droog)
  • snufje zout en peper
  • 20 gram speculaaskruiden
  • 4 eetlepels ketjap
  • schil van 1 sinaasappel
  • 4 zoete aardappelen
  • 75 gram rucola

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de kip in blokjes. Kruid met een snufje zout en peper. Doe de kip, speculaaskruiden, ketjap en sinaasappelschil in de slowcooker. Roer met een pollepel door elkaar.
  • Zet de slowcooker op low voor 3 tot 4 uur. Elke slowcooker is anders, check na 3 uur of het vlees gaar is.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de zoete aardappelen schoon. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de zoete aardappelen 45 minuten in de oven. Snijd de zoete aardappel voorzichtig open (let op: heet). Haal een gedeelte van het vruchtvlees eruit en meng met de rucola. Schep terug op de zoete aardappelen en verdeel het vlees erover.

Linda’s Tips

Kip met speculaaskruiden uit de slowcooker
Deze blogpost bevat een affiliate-link naar Bol.com. Mocht jij iets bestellen, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.