Ok, de maand is nog niet voorbij. Maar ik geef jullie alvast wel een kijkje in mijn leven van april. Wat heb ik zoal uitgespookt? Van oranje tompouces, kraamvisite met geweldige lunch, sporten met een personal trainer tot vakantie voorbereidingen.
Hebben jullie genoten van Koningsdag gisteren? Normaal bezoeken wij met de kids een vrijmarkt en brengen ze dan naar opa en oma om samen Utrecht in te gaan. Voor het eerst in decennia bleven wij thuis en zou de oranje tompouce mijn hoogtepunt van de dag worden. Uiteindelijk was het een zoete inval bij ons thuis. Aan het einde van de middag hebben wij nog heerlijk in het zonnetje met allerlei vrienden bij een feesttent een biertje gedronken. Het was een topdag!
De maand begon lekker met “proef de lente” bij de Lindenhoff. Dit is boerderij waar je de lekkerste groente, fruit, vlees en nog zoveel meer kunt kopen. Je kunt er tegenwoordig ook online bestellen. Maar er even naar toe gaan is nog leuker. Het is een soort mini overdekte markt en ik was er lang niet geweest. De buitenkeuken had ik bijvoorbeeld nog niet gezien. Dat is een fijne plek voor een goede kop koffie en zelfgemaakt gebak. Het liefst zou ik hier elke week boodschappen doen. De sfeer is zo fijn en de producten allemaal kakelvers en te gek van smaak.
Met een goed gevulde tas gingen wij terug naar huis. Wij hadden oa. Sorrento citroenen meegenomen. Op mijn bucketlist stond namelijk “zelf limoncello maken” en daarvoor zijn de citroenen uit Napels verplicht. Ik voel mij een soort Ma Flodder met illegaal gestookte drank. Ik heb nu twee flessen citroenschillen met alcohol in de voorraadkast staan. Binnenkort is ons drankje klaar. Nu al zin in.
Bij de Culiperslunch kwam ik Rutger Bakt (de thuisbakker van Nederland) nog tegen. Hebben jullie gezien dat je een exclusieve bakworkshop met hem kunt winnen?
Mijn lunch op dinsdagmiddag bij Taco Cartel in Amsterdam. Dagelijks krijg ik uitnodigen om ergens te lunchen of te dineren. Eigenlijk maak ik er nooit gebruik van. Maar dit Mexicaans tentje sprong eruit. Samen met collega Wendy had ik er afgesproken voor de lunch. De crispy chicken is echt te gek. Dit zou ik graag zelf willen maken.
Kennen jullie deze keuken? Misschien valt het de trouwe lezer wel op. Dit is de keuken van Francesca. Het is altijd een feestje om daar langs te gaan. Wij gingen met de hele familie op kraamvisite. En mocht je denken dat wij beschuit met muisjes kregen, dan zit je verkeerd. Lin, kom lekker lunchen want ik maak spaghetti vongole. Haha, bizar. Wat een genot zeg en dat op de zaterdagmiddag. ‘S avonds heb ik niet meer gekookt en alleen een paar borrel hapjes op tafel gezet.
Mijn coming out heeft zoveel teweeg gebracht. Zo ben ik begonnen met een personal trainer. Echt te gek om te doen. Mariska heeft 20 jaar sportervaring en heeft feilloos door wat ik wel en niet kan. Zodra ik wil afhaken, coacht zij mij net dat stapje verder. En dat gevoel als je klaar bent met sporten is echt te gek. Binnenkort vertel ik jullie er mee over.
Inmiddels heb ik zelf het punt bereikt dat ik onrustig word als ik 2 of 3 dagen niet gesport heb. Ik volg meestal een les, omdat ik mezelf minder goed kan motiveren. Nu ga ik gewoon naar de sportschool voor een uurtje cardio en een aantal oefeningen. Het is zo’n overwinning op mezelf. Ik geniet er echt van en merk dat ik steeds sterker word (en dat is niet alleen lichamelijk). Mijn lijf verandert en ook mijn omgeving begint dit te zien. Zo fijn!
Mijn dochter weet mij te paaien. Bij shoppen hoort inmiddels ook lunchen, zo weet ze dat ik graag mee ga. Wat voel ik mij trots als ik tegenover deze knappert zit.
Friet. Ja hoor dat eten wij ook gewoon. Een week zijn wij bijna elke dag af en aan naar de bouw gereden voor foto’s en interviews. En ik had geen zin meer om te koken en dan is een frietje met snack zo fijn. Lekker culinair verantwoord.
Na alle huisperikelen hebben wij besloten om even een weekje weg te gaan. Even met zijn vieren genieten van elkaar en lekker eten. Ter voorbereiding hebben wij een nieuw Grieks restaurant uitgeprobeerd. Wauw wat een verrassing alsof je bij een mama thuis aan het eten bent. Bij de meeste Griekse restaurant ligt de nadruk op veel vlees, frituur met heftige smaken. Deze smaken waren puur en zacht. Het lamsvlees smolt op de tong. Ik durf te zeggen dat na 5 vakanties in Griekenland, dit restaurant zo mijn top 5 van Griekse restaurants is binnen gehold.
Ben je nieuwsgierig naar mijn leven of meer foto’s van achter te schermen? Je kunt mij vinden op Instagram (Stories). Daar komen ook de meeste foto’s trouwens vandaan. Op naar het volgende kijkje in mijn leven.
Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Geef een antwoord