Nog geen beoordelingen
30 minuten

Indiase wraps met kip

Het is weer eens fast food friday. Net als bij jullie, zijn er ook dagen dat ik geen inspiratie heb voor het avondeten. Nu vind ik die vers pakketten die je tegenwoordig in elke supermarkt kunt vinden IDEAAL. Zo eet je toch gezond, snel en makkelijk. Het voordeel is dat mijn dochter (!) of manlief deze pakketten ook graag klaarmaken.

De Indiase Tandoori wraps zijn één van onze favoriete vers pakketten. Nu vond ik het een uitdaging hier mijn eigen draai aan te geven. Ik heb nog even getwijfeld of ik mijn favoriete potje milde curry pasta uit de koelkast zou halen. Nee! Mijn kruidenvoorraad is mijn grote trots. Naar mijn mening zijn kruiden zelfs een ondergeschoven kindje in de Nederlandse eetcultuur. Je kunt je maaltijd juist een extra boost geven met kruiden.

Voor dit gerecht heb je komijn, gember, chilivlokken (of rood pepertje) en kaneel nodig. Eigenlijk heel simpel en zo smakelijk. Juist die kaneel geeft een bijzondere touch aan de Indiase wraps.

Indiase wraps met kip

Indiase wraps met kip

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1,5 theelepel komijn
  • 1 theelepel gember
  • 1/2 theelepel kaneel
  • chili vlokken naar smaak
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 aubergine
  • 2 paprika’s
  • 2 tomaten
  • 1 blikje water (maat van de tomatenpuree)
  • 300-400 gram kipfilet
  • 8 volkoren wraps

Voor erbij

  • 125 ml Griekse yoghurt & verse koriander

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je Indiase wraps met kip?

  • Snijd de ui en knoflook. Bak met olijfolie 5 minuten in een koekenpan. Voeg de komijn, gember, kaneel en chilivlokken toe en roerbak 1 minuut. Voeg dan de tomatenpuree toe.
  • Snijd ondertussen de aubergine en paprika’s in stukjes en voeg toe aan de pan.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe aan de groente. Vul het blikje tomatenpuree met water en voeg toe aan de pan. Laat de saus een minuut of 6 – 8 zachtjes pruttelen.
  • Snijd de kip in stukjes en bak in een tweede koekenpan goudbruin.
  • Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Besmeer de wraps met Griekse yoghurt. Verdeel het groentemengsel, kip en koriander erover.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.