Nog geen beoordelingen

Havermoutbroodjes

Ok, ik kon niet kiezen, wanneer ik dit recept zou plaatsen. Dinsdag staat nu eenmaal in het teken van de lunch. Op donderdag plaats ik “zelf maken” recepten van producten die je normaal kant en klaar koopt. Tja en dit zijn zelfgemaakte havermoutbroodjes voor de lunch. Kijk, dat zijn de dilemma’s van een foodblogger :).

Nu heb ik vaker havermoutbrood gemaakt. Zo maak ik graag een havermoutbrood met hazelnoot en rozijnen en kan ik niet wachten om weer eens een mango rabarberbrood te maken. Na 2 zoete recepten wilde ik eens experimenteren met een hartige variant. Nu had ik een paar maanden geleden havermoutbroodjes bij Beaufood gezien. In de basis hebben de zelfgemaakte broodjes slechts 3 ingrediënten. (Ik reken een snufje zout en peper even niet mee. )

havermoutbroodjes

Waarschijnlijk heb jij net als ik, alle ingrediënten standaard op voorraad. Bo maalt havervlokken tot meel in de blender. Cool! Ik maal de vlokken altijd in een koffiemolentje. Natuurlijk heb ik de blender techniek ook even uitgeprobeerd. Handig! Beslis zelf waar je de broodjes mee maakt. Ik heb ze nu van havermout en havervlokken gemaakt en proef geen verschil. Je kunt ook speltvlokken gebruiken en dan heb je natuurlijk wel speltbroodjes.

Daarbij hoef je dit brooddeeg niet te laten rijzen of kneden, ideaal als je het mij vraagt. Normaal stort ik het deeg in een cakeblik. Voor mij was het een eye-opener dat het deeg gewoon in rondjes op de bakplaat geschept kan worden. Daar kan ik nog wel enkele oefening in gebruiken. Een volgende keer gebruik ik een bakring om superstrakke ronde broodjes te krijgen.

havermoutbroodjes

Havermoutbroodjes

Ingrediënten

4 stuks
  • 100 gram havermout of havervlokken of speltvlokken
  • 100 gram Griekse yoghurt of normale yoghurt of kwark
  • 2 eieren
  • snufje peper en zout
  • optioneel: sesamzaad Za’atar

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de havermout in een koffiemolentje tot meel of in een blender.
  • Meng het meel, yoghurt en eieren goed door elkaar met een garde. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Voeg vervolgens kruiden toe naar smaak. Giet het (vloeibare) beslag in rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet 20 – 22 minuten in de oven en check of de havermoutbroodjes gaar zijn.

Linda’s Tips

  • Tip: mijn beleg bestond uit baba ganoush met tomaat en rucola dus een theelepel Za’atar en sesamzaad smaakte er goed bij. Je kunt ook denken aan Italiaanse kruiden of gerookte paprikapoeder.

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Havermoutbroodjes maak je met slechts 3 ingrediënten. Het beslag is binnen 5 minuten gemaakt. Een heerlijke glutenvrije lunch. #havermout #glutenvrij
havermoutbroodjes

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.