3.3 uit 32 beoordelingen

Hartige panna cotta met rucola pesto

Bij een dinertje maak ik graag allerlei kleine hapjes. Zo kan ik verschillende smaken proeven en daar ben ik nu eenmaal dol op. Een amuse in een glaasje vind ik dan ook top. Ben je nieuwsgierig wat er in zit? Het is eenhartige panna cotta met rucola pesto.

Hartige panna cotta met rucola pesto

Panna cotta betekent letterlijk gekookte room en dit ken je waarschijnlijk als zoet dessert. Deze panna cotta is juist lekker licht door het gebruik van amandelmelk en Griekse yoghurt. Het resultaat is een fris voorgerecht. Ja, deze panna cotta is hartig! In Italië at ik afgelopen zomer voor het eerst een hartige versie. Vanaf dat moment blijven er allerlei smaak combinatie in mijn hoofd spoken. Na de winterse panna cotta met gorgonzola is de rucola pesto aan de beurt.

Het fijne aan dit gerecht is dat je het binnen no time voorbereid hebt. Je kunt de hartige panna cotta in de koelkast klaar zetten en ter plekke de opmaak verzorgen. Dus mocht je nog niets lekkers zoeken voor de Pasen…

Hartige panna cotta met rucola pesto

Hartige panna cotta met rucola pesto

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 100 ml amandelmelk
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram amandelen gepeld
  • 30 gram rucola
  • 4 eetlepels olijfolie
  • snufje zout en peper
  • optioneel: 4 tomaatjes op olie + extra rucola ter decoratie + handje amandelen
  • extra nodig: 4 amuse glaasjes / weckpotjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
  • Breng de melk op een matig vuur bijna aan de kook. Haal van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer door de melk totdat het opgelost is. Voeg de yoghurt toe.
  • Maak de rucola pesto door de kaas, amandelen, rucola en de olijfolie toe te voegen aan de hakmolen van de staafmixer of een keukenmachine. Breng de pesto op smaak met een snufje peper en zout. Proef of de pesto naar wens is en voeg gerust meer kaas, olie, amandelen of rucola toe. Roer door het melk yoghurt mengsel en schenk de hartige panna cotta in kleine glaasjes. Zet minimaal een uur in de koelkast. Het liefst wat langer.
  • Rooster het extra handje amandelen in paar minuten in een droge koekenpan. Laat iets afkoelen, bestrooi met zeezout en hak in stukjes.
  • Haal de panna cotta uit de koelkast. Leg er een paar blaadjes rucola op, het tomaatje en strooi de amandel crunch erover.

Linda’s Tips

  • Tip: de hartige panna cotta kun je tot en met stap 4 geheel voorbereiden. Ter plekke decoreer je de glaasjes en binnen 1 minuut kun je dit voorgerecht serveren.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.