5 uit 1 beoordeling
bereiding 30 minuten
marineren 3 uur

Griekse kipspiesjes met citroen en oregano

Mijn liefde voor de Griekse keuken was ik even kwijt. Dat krijg je als je 8 jaar een land niet bezoekt. Maar we hebben de smaak weer te pakken na onze vakantie in Parga. Groente en vlees wordt in restaurants vaak gegrild op een open houtkool grill. Dat is in Nederland natuurlijk ondenkbaar. Eigenlijk best wel jammer, want die typische gerookte aroma is zalig. Bij voorkeur bereid je deze Griekse kipspiesjes met citroen en oregano dan ook op een houtskool barbecue.

Griekse kipspiesjes

De marinade voor de kipspiesjes heb je zo gemaakt. Het lijstje met ingrediënten lijkt lang, maar het zijn allemaal potjes en flesjes die je vast gewoon op voorraad hebt staan. Je hoeft alleen even voor het kippenvlees en citroen naar de supermarkt te gaan. Hoe langer de marinade kan intrekken, hoe smaakvoller en malser het vlees eigenlijk is. Maak dit gerust een dag van te voren.

Naast de kipspiesjes serveer je er natuurlijk tzatziki en een Griekse salade bij.

Griekse kipspiesjes met citroen en oregano

Griekse kipspiesjes met citroen en oregano

Ingrediënten

Aantal personen14 stuks
  • 750 gram kipdijfilet
  • 3 eetlepels citroensap
  • rasp van halve biologische citroen
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 eetlepel olie
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
  • 1/2 theelepel gedroogde koriander
  • 1/4 theelepel zout
  • 6 flinke draaien met de pepermolen

Eventueel

  • verse peterselie voor het serveren

Extra nodig

  • saté prikkers

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je Griekse kipspiesjes?

  • Snijd het vlees in evengrote blokjes.
  • Maak een marinade van de citroensap, citroenrasp, wijn azijn, olie, knoflook, oregano, peterselie, koriander, zout en peper. Leg de kip erin en zet zeker 3 uur in de koelkast om in te trekken.
  • Leg de houten saté prikkers 30 minuten in een bak met water, zodat ze niet kunnen verbranden.
  • Rijg de kip aan de spiesjes.
  • Grill gaar en goudbruin op de barbecue of in een grill (koeken) pan.

Download het bbq E-book voor meer lekkere en makkelijke recepten.

e book barbecue recepten

E-book barbecue recepten

In dit E-book zijn 15 makkelijke recepten voor de barbecue verzameld met vlees, vis of vegetarisch. Daarnaast vind je een aantal fijne bijgerechten zoals salades, sauzen en drankjes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.