5 uit 1 beoordeling

Gestoofde rode kool met appel

Het recept van het draadjesvlees van mijn schoonmoeder is met groot enthousiasme ontvangen. De eerste lezers hebben het recept zelfs al gemaakt. De meest gestelde vraag is: wat serveer jij bij het stoofvlees? De suggestie van spruitjes werd niet door iedereen gewaardeerd :). Natuurlijk heb ik nog een ander idee, alleen was het recept met gestoofde rode kool met appel nog niet uitgewerkt.

Mijn schoonmoeder eet het vlees alleen met aardappelpuree. Persoonlijk houd ik ook nog van een goede portie groente. Bij draadjesvlees denk ik dus direct aan spruitjes maar ook rode kool en stoofperen. Een portie gekookte sperzieboontjes smaken er ook goed bij.

Voor dit rode kool recept heb ik mijn kookboek van Wannée van de Amsterdamse huishoudschool er even bij gepakt. In dit boek vindt je altijd heerlijke ouderwetse recepten. De eerste versie van dit boek kwam 100 jaar geleden uit en het is nog steeds een fijn basisboek met betrouwbare recepten.

Zodra ik even niet meer weet, wat ik met een groente kan klaarmaken, pak ik het boek erbij. Er staat een fijn stoofrecept met rode kool in waar ik mijn eigen draai aan geef.

Gestoofde rode kool met appel

Gestoofde rode kool met appel

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 ui
  • 2 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olie
  • 1/2 rode kool 1 kilo
  • 2 blaadjes laurier
  • 6 kruidnagels
  • 50 ml appel azijn mijn favo is van Foodelicious
  • 50 gram rozijnen
  • 150 ml water

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snipper de ui, schil de appels en snijd in blokjes. Verwarm een hapjespan met de olie. Bak de ui, appel en kaneel 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de kool fijn. Bak 1 minuut mee.
  • Voeg laurier, kruidnagels, appelazijn, rozijnen en water toe.
  • Zet een deksel op de pan en stoof op laag vuur in ongeveer 30 minuten zacht , totdat al het vocht is verdwenen. Roer af en toe. Haal het laurier met de kruidnagels uit de pan.
  • Serveer bij draadjesvlees of een aardappeltje met een gehaktbal.

Linda’s Tips

  • Tip: steek de kruidnagels in het laurierblad, zodat je deze makkelijk kunt verwijderen.
Gestoofde rode kool met appel

Deze blogpost bevat een affiliate-link naar Bol.com. Mocht jij iets bestellen, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.