5 uit 1 beoordeling

Galette met champignons

Ik zit in een taarten fase. En daarmee bedoel ik niet de zoete variant, maar hartige taarten en of quiches. Bij deze galette maak je het korstdeeg zelf. De vulling bestaat uit champignons en geitenkaas. Om die reden schuif ik de galette met champignons dan ook onder de hartige taarten.

De galette vind ik een gerecht voor het weekend. Er is niks ingewikkelds aan hoor. Maar ik eet nu eenmaal geen quiche op maandag. Die dag is meer gereserveerd voor “normale kost”.

Door de weeks zet ik graag een snelle maaltijd op tafel, omdat de kids op tijd naar bed moeten en wij door naar een afspraak, werk of sport. Op zaterdag en zondag zitten wij langer aan tafel. Hoe fijn is het dan om een taart te eten met zelfgemaakt deeg? Het idee van de vulling heb ik al ergens in de zomer bedacht. Ik heb zitten wachten tot de winter aanbrak, want daar passen deze smaken het beste bij.

Galette met champignons

Galette met champignons en geitenkaas

Ingrediënten

1 hartige taart
  • 200 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • flinke snuf zout
  • 3/4 eetlepels water
  • 2 theelepels gedroogde tijm

Beleg

  • 250 gram kastanje champignons
  • scheutje olijfolie
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • 3 teentjes knoflook
  • handje Parmezaanse kaas
  • handje platte peterselie
  • eigeel

Extra nodig

  • Bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Maak eerst het deeg door het bloem, boter, zout, water en tijm met elkaar te mengen en te kneden tot een soepel deeg. Is het deeg nog te droog? Voeg dan meer water toe. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat even rusten in de koelkast.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
  • Borstel de kastanje champignons schoon en snijd in vieren. Bak kort in een scheutje olijfolie. Laat de champignons in keukenpapier even uitlekken (je wilt het vocht niet in de galette hebben).
  • Snijd de ondertussen de olijven in ringetjes en hak de knoflook fijn.
  • Rol het deeg uit op het aanrecht. Dit hoeft allemaal niet zo netjes. Leg het vervolgens op een stuk bakpapier. Besmeer het midden van de deeg met de geitenkaas. Leg de champignons, olijven, knoflook en kaas. Klop het eigeel los met een druppeltje water en smeer hiermee het deeg in. Zo krijg je een mooie bruine knapperige korst.
  • Zet 30 – 35 minuten in de oven. Decoreer met de peterselie.
Galette met champignons

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.