Nog geen beoordelingen

Ei in een broodje voor Vaderdag

Zondag is het weer Vaderdag. Zo druk als de kids met Moederdag waren, zo rustig zijn ze dit keer met Vaderdag. De zelfgemaakte knutsels zijn vrijdag pas mee naar huis genomen. Ach, dan neemt de vrouw des huizes het stokje over met een echt Vaderdag ontbijt: een ei in een broodje met worst.

ei in een broodje

Ja, lieve mensen. Ik hoef bij mijn vent echt niet aan te komen met een zelfgemaakt havermoutbroodje of een volkoren pistoletje. Het liefst eet hij een croissantje dat wordt weggespoeld met een liter sinaasappelsap. Ik maak mij daar ook niet druk om. Het is immers Vaderdag en dan houd ik het graag gezellig aan tafel. Nou ja tafel, wij ontbijten dan altijd in bed.

Bij Vaderdag hoort een mannelijk en stoer ontbijt. Terwijl ik in de supermarkt liep, dacht ik aan wit brood, eieren, spek, salami, kaas en zalm. Alle ingrediënten in een broodje is te gortig, zelfs voor mijn vent. Het ei in een broodje met worst is eigenlijk nog best bescheiden toch? Niet alleen lekker voor vaders hoor. 3 x raden wie beide broodjes na fotografie heeft opgegeten? Precies! Ik kon geen boe of bah meer zeggen.

ei in een broodje

Ei in een broodje voor Vaderdag

Ingrediënten

1 vader
  • 1 kaiserbroodje (afbak)
  • 1 ei
  • 25 gram worst

Optioneel

  • platte peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  • Snijd het kapje van het broodje. Hol het broodje goed uit. Leg wat worst naar keuze op de bodem. Ik maak mijn man blij met stukjes gesneden bierworst.
  • Breek een eitje en laat eerst het eiwit in het broodje lopen en giet het eigeel in het midden.
  • Zet 15 tot 20 minuten in de oven, afhankelijk hoe gaar jouw lief het eitje eet. Check na 10 minuten of het broodje niet te donker wordt. Dek het eventueel af met een stukje aluminium folie.

Linda’s Tips

  • Tip: vervang de worst gerust door ham, gerookte zalm, mozzarella met tomaat of stukjes champignon.
ei in een broodje
 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.