Afgelopen weekend kreeg ik goed nieuws. Ik mocht naar de CuliPersLunch. Het event speciaal voor journalisten in de food & lifestyle branche. De “grote” jongens worden hiervoor uitgenodigd. Vorig jaar zat ik stikjaloers naar alle berichten op social media te kijken. Ik was als een kind zo blij, dat ik erbij was.
Maandag was het dan zover. De rit erna toe begon al goed. Collega Philippine (Liefde voor Lekker) reed met mij mee. Altijd gezellig om even bij te kletsen en ervaringen uit te wisselen.
De CuliPersLunch werd gehouden bij de Kookfabriek in Amsterdam. Een prachtige compacte locaties waar mee dan 30 merken de nieuwtjes van 2015 presenteerden. Van nieuwe kookapparatuur, ambachtelijke producten, binnenkort te verschijnen kookboeken en allerlei trends. En heel veel kookdemo’s en proeverijen. Iedereen vertrekt rollend naar buiten met een goodybag die bijna niet te tillen is.
Mijn ervaring is dat de middag bestaat uit heel veel lekkers eten en mensen gedag kussen. De lunch is een kruising tussen netwerken, ideeën vergaren en bijkletsen met collega’s.
Nu heb ik voor jullie de interessante nieuwtjes op 1 rijtje gezet:
– Ik heb een zwak voor kleinere ondernemers met een visie. Zo kom ik Edwin van Desemenzo overal tegen. Hij noemt zichzelf “het bakkertje” en geeft broodcursussen door het hele land. Zijn brood is geweldig en nu heeft hij een assortiment met zeven soorten bloem en meel ontwikkeld om thuis goed (desem) brood te bakken. Handig ook om zijn bakboek “ik bak geweldig, jij trouwens ook” voor meer inspiratie.
– Maar liefst 6 verschillende uitgevers waren aanwezig om de nieuwste of binnenkort uit te komen boeken te presenteren. Zo komt in het najaar het vervolg uit van Easy Peasy: Family – een gezonde basis voor thuis en daarbuiten. Mijn grote inspiratiebron Sarah Britton brengt haar boek uit – My new Roots. Ik ben gek op haar motto: “Just by making one change in the kitchen and you can change your life’ Ze komt in juni naar Nederland (ja, ik wil erbij zijn!). In juni komt ook het nieuwe boek van Rens Kroes uit – van Friesland naar New York. Rens was zelf ook aanwezig en ik heb haar brownie van zoete aardappel mogen proeven. Yum! Sinds vandaag is ook het boek “Wat eten we vandaag” uit van Susan Aretz te verkrijgen. Hét nieuwe standaardwerk voor drukke gezinnen. Hierover horen jullie snel meer.
– De foodyboxen vliegen je tegenwoordig om de oren. Ik ben fan van allemaal. Heerlijk om even niet na te denken wat te eten en de boodschappen worden aan de deur afgeleverd. Nieuwe speler Marley Spoon onderscheid zich doordat je vooraf kunt uitkiezen welk gerecht je wilt eten. Ik ga de box uitproberen en zal mijn ervaringen met jullie delen.
– Twee zuiderburen waren naar onze hoofdstad afgereisd om hun Magic Chocolate te promoten. Dit is de allereerste compleet allergenenvrije chocolade op de markt. Eindelijk kun je met allergieën ook aan de chocolade omdat er geen melk, soja, noten of pinda’s verwerkt worden. Op dit moment alleen nog te koop via de webwinkel Puur Mieke. Ik heb hun adres direct al doorgegeven aan een vriendje van mijn zoon en die zijn zo blij dat ze eindelijk goede chocolade kunnen kopen.
– Naast vele mooie kleine spelers waren ook een aantal grote merken aanwezig. Zo ook Zonnatura met 2 verschillende producten. Nieuw in het assortiment zijn kant en klare snelle maaltijden met biologische granen en of peulvruchten die al voorgekookt zijn. Even kort verwarmen en klaar is je basis voor een gezond maaltje. En dan een product waar ik erg blij mee ben: nieuwe varianten rijstwafels. Een boekweitwafel met quinoa & lijnzaad of de speltwafel met quinoa, boekweit & gierst. Het voordeel is dat deze wafels niet stinken! Yeah, dus hup mee naar kantoor of voor onderweg en niet meer het gezeur van anderen aanhoren. Alleen nog even 2 weken wachten voordat ze in de winkel liggen.
Nu heb ik natuurlijk heel veel andere mooie, fijne & lekkere producenten niet genoemd. Het is mij niet eens gelukt om bij iedereen langs te gaan, laat staan te proeven. Ik heb zelf in ieder geval veel nieuwe ideeën opgedaan, bijgekletst met collega’s en waarschijnlijk nog een technische probleempje van mijn site opgelost. Voor mij was de middag dan ook meer geslaagd en kom volgend jaar graag weer langs.
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+
Geef een antwoord