Croissant brood maken zonder gedoe. Met luchtige croissantjes uit de vriezer, aardbeiencompote en een frisse lemoncurdroom. Zeg nou zelf, dit wil je toch meteen proeven?
Als er één dag is waarop je jezelf of een ander mag verwennen met iets lekkers, dan is het wel Moederdag. En laat dit croissant brood nou precies zo’n recept zijn dat er feestelijk uitziet, heerlijk smaakt én ook nog eens makkelijk te maken is. Precies waar ik van houd: lekker zonder gedoe.

Makkelijk croissant brood maken
Dit croissant brood is ontstaan uit de behoefte aan iets eenvoudigs, maar toch bijzonders. Geen uren in de keuken, geen ingewikkeld deeg — gewoon twee zakken diepvriescroissantjes die je na het ontdooien opstapelt in een cakeblik (ik gebruik zelf graag deze cakevorm). Een beetje gesmolten roomboter ertussen voor de smeuïgheid en hup, de oven in.
Wat dit brood echt afmaakt, is wat je erbij serveert. Een zelfgemaakte aardbeiencompote (ook geen hogere wiskunde, beloofd) en een frisse mascarponeroom met lemoncurd. Die combinatie van zoet, fris en romig is echt zó lekker. Serveer het als ontbijt op bed, bij de koffie of als onderdeel van een uitgebreide brunch.
Zelf maakte ik dit brood van de week voor het eerst. Het was zó simpel en verrassend lekker, dat ik meteen dacht: dit moet ik delen. En met Moederdag voor de deur, is dit echt een perfect moment. Al zou ik dit niet alleen met Moederdag maken hoor.

Moederdag ontbijt voorbereiden
Wat ik zelf fijn vind aan dit recept: je kunt goed voorbereiden. Haal de croissantjes alvast uit de vriezer. Maak de aardbeien compote en lemon curd room een dag eerder en zet alles in de koelkast. Op Moederdag vul je het blik met de croissantjes en boter. Vers uit de oven is een brood natuurlijk het aller lekkerst. Relaxed toch?
Dus of je nu jezelf in het zonnetje zet, je moeder verrast of samen met de kids iets lekkers maakt: dit croissant brood is een heerlijke en makkelijke keuze. Geniet ervan!
Enne check op mijn Instagram de bakvideo van dit recept.

Croissant brood (Croissant leaf)
Ingrediënten
Croissant brood
- 2 zakken croissantjes (diepvries) *
- 25 gram roomboter
Aardbeiencompote
- 250 gram aardbeien
- 50 gram suiker
- 50 ml water
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel citroensap
Lemon curd room
- 125 ml slagroom
- 125 gram mascarpone (kamertemperatuur)
- 1 eetlepel lemon curd
- 1 eetlepel poedersuiker
Extra nodig
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakeblik in. Bedek de bodem met een laag croissantjes. Smeer in met de gesmolten roomboter en herhaal met volgende laag. Druk de croissants iets aan en sluit af met een laag roomboter. Bak in 35-40 minuten goudbruin in de oven. Check met een prikker of het brood gaar is.
- Verwarm in een pannetje de aardbeien met de suiker en het water. Laat een paar minuten pruttelen (prak het fruit fijner met een vork).Meng de maïzena met het water en roer door de compote, zodat het steviger wordt. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Breng op smaak met citroensap.
- Klop de slagroom stijf, voeg de mascarpone, lemon curd en poedersuiker toe en meng goed door elkaar.
- Snijd het croissant brood in stukken en serveer met de aardbeien compote en mascarpone room.
Linda’s Tips
Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
