1 uit 1 beoordeling

Christmas bites: vijgen uit de oven

Ok, ik weet het mijn complete kerstmenu inspiratie staat al online. Alleen kan ik het niet laten om dit heerlijke hapje met jullie te delen. Christmas Bites: vijgen uit de oven met geitenkaas en parmaham. Dit fruitjuweeltje kan niet mislukken met de kerst!

Afgelopen zondag heb ik meegedaan aan de 1e live kookworkshop van 24Kitchen en Ziggo. Met mijn I-pad in de keuken koken met Rudolph van Veen. Wat een feestje. Dit hapje is verrassend lekker en oh zo makkelijk om te maken. Zorg wel dat je verse vijgen (groenteboer) in huis hebt. Je kan de vijgen gerust met schil en al eten. In de oven wordt het schilletje super zacht en profiteer je optimaal van alle gezonde vitaminen en mineralen.

Christmas bites: vijgen uit de oven

Ingrediënten

Aantal personen6 personen
  • 6 verse vijgen
  • 6 plakjes parmaham
  • 60 g verse geitenkaas
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 0,5 bosje bieslook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de harde steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen aan de bovenkant kruislings in, druk ze iets open, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en zet ze in de ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de parmaham en de geitenkaas over de openingen van de vijgen en bak de vijgen circa 10 minuten in de oven tot de vijgen en de kaas zacht worden.
  • Meng voor de dressing honing met mosterd en balsamicoazijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng al roerend de olie erdoor. Snijd de bieslook fijn en roer door de dressing.
  • Zet de vijgen vlak voor het serveren op een bord en lepel de dressing erover.

Linda’s Tips

  • Tip: heb je nog geitenkaas en bieslook over? Gebruik het als vulling in mijn eierpotjes voor een heerlijk ontbijt of lunchgerecht.
  • Tip: houd je niet zo van geitenkaas? Rudolph van Veen adviseert dan om blauwe kaas te gebruiken. En voor de veggies onder ons; laat gerust de parmaham achterwege.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.