Nog geen beoordelingen

Caprese broodjes van havermout

De komende dagen kun je nog allerlei lekkere paasrecepten verwachten. En deze caprese broodjes met havermout WIL je maken. Ideaal voor een uitgebreide paasbrunch. Iedereen kan dit bereiden want het deeg hoeft te rijzen of gekneed te worden. Sterker nog, met de hakmolen van de staafmixer of een blender is het beslag binnen 2 minuten klaar. De oven voorverwarmen duurt nog langer.

Met de caprese broodjes haal je de zomer in huis. Ik besmeer ze nog even met een beetje pesto. Hier heb ik nog een fijn recept voor en dat is zelfgemaakt toch een partij lekker! En zie je de tomaat en mozzarella niet zo zitten? Geen punt dan maak je alleen de broodjes. Ik ben de moeilijkste niet. Beleg ze met roomkaas en een plak zalm. Yum!

Zowel warm als koud zijn deze caprese broodjes heerlijk, gemaakt van havermout en amandelmeel. Het deeg hoeft niet te rijzen of gekneed te worden. Een makkelijk recept voor de lunch of het ontbijt.

Caprese broodjes

Ingrediënten

4 stuks
  • 75 gram havermout
  • 25 gram amandelmeel
  • 100 gram Griekse yoghurt of normale yoghurt of kwark
  • 2 eieren
  • snufje peper en zout
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 4 kleine tasty tom tomaten

Optioneel

  • oregano

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de havermout in een koffiemolentje tot meel of in een blender.
  • Meng het havermoutmeel, amandelmeel, yoghurt en eieren goed door elkaar met een garde. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Giet het vloeibare beslag in rechthoeken op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet 20 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de bol mozzarella en tomaten in plakken. Haal de havermoutbroodjes uit de oven. Besmeer met een likje pesto en verdeel de mozzarella en kaas erover. Koud zijn deze caprese broodjes heerlijk. Je kunt ze ook nog even in de oven schuiven totdat de mozzarella gesmolten is. Strooi er eventueel oregano over.

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zowel warm als koud zijn deze caprese broodjes heerlijk, gemaakt van havermout en amandelmeel. Het deeg hoeft niet te rijzen of gekneed te worden. Een makkelijk recept voor de lunch of het ontbijt.

Caprese broodjes van havermout. Een caprese recept maar dan net even anders. Maak eerst havermout broodjes en beleg dit met pesto, tomaat en mozzarella voor een heerlijk lunch recept.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.