3.8 uit 26 beoordelingen
bereiding 15 minuten
oven 30 minuten

Broccoli ovenschotel met zoete aardappel

Deze broccoli ovenschotel met gehakt is comfort food ten top. De ovenschotel met broccoli zit boordevol lekkere groente, afgedekt met een laagje puree van zoete aardappel. Ik vind dit soort maaltijden een win-win situatie. Je zet snel een gezonde verse maaltijd op tafel en ondertussen heb je de tijd om iets anders te doen.

In maximaal 15 minuten is de broccoli ovenschotel gereed voor de oven. Mijn advies is om de zoete aardappel in kleine stukjes te snijden, waardoor de aardappel sneller gaar kookt. Ondertussen bak je het gehakt, ui en de champignons. Als smaakmaker voeg je een flinke lepel Dijon mosterd toe. Dit kun je ook vervangen door zoete ketjap, sojasaus of een lepeltje sambal. Met een kleine aanpassing geef je net een andere draai aan deze ovenschotel met broccoli.

Ovenschotel met broccoli en gehakt

De boodschappen voor de broccoli ovenschotel heb ik wederom bij PLUS gekocht. Regelmatig neem ik ook de maaltijdpakketten mee bij mijn supermarkt. Ik hou van gemak. Zo hoef ik even niet na te denken en volg ik gewoon de stappen van de verpakking op. Ook handig voor als manlief of mijn dochter een dagje kookt. Deze pakketten zijn groenterijk en daar houd ik van. Het assortiment wisselt per seizoen en door de variatie- en vegatips is er genoeg keuze voor iedereen.

Goed eten is een goede keuze is een belangrijk speerpunt bij PLUS. Nieuw is de Nutri-Score. Dit is een voedselkeuze logo, waarbij de voedingswaarde is omgezet in letter van A tot E en een kleur van groen tot rood. Inmiddels staat de Nutri score op de verpakkingen en het schap van alle huismerken, biologische producten en verse maaltijden “Uit de keuken van PLUS”. Zo zie je in één oogopslag of je een gezonde of ongezonde(re) keuze maakt. De maaltijdpakketten hebben een A of B score en staan voor een gezonde keuze. Zo zet je net als bij de ovenschotel met broccoli op een eenvoudige manier een voedzame maaltijd op tafel.

Broccoli zoete aardappel ovenschotel met gehakt

Ovenschotel met broccoli en gehakt

De broccoli ovenschotel is simpel, maar vol van smaak. Het is eigenlijk een AVG-tje (Aardappel-Vlees-Groente maaltijd) uit de oven. De twist zit in het gebruik van de zoete aardappel. Dit is eigenlijk een groente, zo eet je onbewust dus nog voedzamer. De combinatie van broccoli met zoete aardappel is een klassieker. Dus dit recept van de broccoli zoete aardappel stamppot zal ook in de smaak vallen.

Zoete aardappel broccoli ovenschotel

Broccoli ovenschotel met zoete aardappel

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 kilo zoete aardappel
  • 500 gram broccoli
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel mosterd Dijon
  • 100 ml melk
  • boter

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een broccoli ovenschotel met zoete aardappel?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil en snijd de zoete aardappel in kleine stukjes. Kook in 10 minuten gaar. Giet de aardappel af. Verwarm de melk en de boter, doe de aardappel terug in de pan en stamp tot een puree.
  • Was en snijd de broccoli in roosjes. Kook 5 minuten beetgaar. Gooi de stronk niet weg. Hiermee maak je deze eenvoudige broccoli soep.
  • Verwarm een koekenpan zonder olie en bak hierin het gehakt goudbruin. Snijd ondertussen de ui in stukjes en de champignons in plakjes. Bak de ui 2 minuten mee en daarna de champignons in 3 minuten bruin. Breng op smaak met de mosterd en eventueel een snufje peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in. Verdeel het gehakt mengsel over de bodem, vervolgens de broccoli en dek af met de zoete aardappelpuree.
  • Bak de broccoli ovenschotel 30 minuten goudbruin in de oven.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Dit artikel betreft een samenwerking met PLUS Supermarkt. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.