Voor wie mij al langer volgt, weet dat ik geen bloemkool fan ben. Echter, de geroosterde bloemkool kan ik niet weerstaan. Jeetje, dat is vele malen beter dan de gekookte sponsjes uit de pan. Een bloemkool op Hollandse wijze trekt mij niet zo. De kool met Oosterse kruiden klaarmaken daarentegen zoals in de bloemkool curry vind ik te gek. Bij dit vegetarische recept wordt de bloemkool met hot curry gekruid en opgerold in een wrap met spinazie en hummus. De bloemkool curry wraps zijn zo weer eens iets anders, dan een tortilla wrap op Mexicaanse wijze.

Manlief hoef ik dit vega gerecht echt niet voor te schotelen hoor. Hij zou het vlees missen. Mocht jij nu ook zo’n man thuis hebben, voeg dan nog falafel toe. Dit zijn balletjes gemaakt van kikkererwten. Of is dit een brug te ver? Misschien kan je maar beter niet vertellen wat er allemaal inzit en het gewoon eens op tafel zetten.
Bloemkool curry wraps
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 4 theelepels olijfolie
- 4 theelepels hot curry
- 1 groot blik kikkererwten
- 2 eetlepels Tahin (Oosterse schap)
- beetje citroensap
- snufje zout & peper
- 300 gram spinazie
- 2 lente uitjes
- 2 eetlepels citroen olie
- 4 middel grote maïswraps of maak ze zelf
Optioneel
- Falafel
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hoe maak je bloemkool curry wraps?
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en maak schoon. Maak een marinade van de olijfolie en hot curry. Hussel de bloemkoolroosjes door het mengsel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet 20 – 25 minuten in de oven.
- Ondertussen maak je de hummus. Spoel de kikkererwten af. Haal een hand spinazie uit de zak en doe dit samen met de tahin, citroen en een snufje zout en peper in de keukenmachine. Maal tot de gewenste dikte. Voeg eventueel scheutje water toe of olijfolie om de hummus smeuïger te maken.
- Snijd de lente uitje in ringetjes en hussel met de rest van de spinazie en citroen olie in een kom.
- Maak de wraps warm. Besmeer met een laag hummus en leg een hand spinazie erop. Vervolgens de curry bloemkool erop en vouw dicht.
Linda’s Tips
- Tip: gebruik de rest van de hummus als broodbeleg of als dip bij rauwkost.
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.