4.2 uit 5 beoordelingen
bereiding 30 minuten

Bieten stamppot met geitenkaas en walnoot

Als student heb ik mij gek gegeten aan bieten. Na mijn colleges op donderdag mocht ik mij direct om 18:00 melden bij mijn bijbaantje bij de Bijenkorf. Ergens tussen de colleges door haalde ik een bietensalade met appel uit mijn tas om snel te nuttigen. Deze bieten stamppot met geitenkaas en walnoot is hierdoor geïnspireerd.

Ik moest van de week aan die bieten salade denken tijdens het shoppen met mijn dochter en een vriendin. We liepen door de Bijenkorf en ik dacht weer aan die goede oude tijd. Misschien een verrassend nieuwtje, maar ik werkte op de cosmetica afdeling. Een wereld die mij eigenlijk niet zo goed past. Al heb ik er een wereldtijd gehad en is het mijn leukste bijbaan ooit geweest.

Maar goed, genoeg geleuter over mijn studententijd. Even terug naar het recept. De bieten stamppot met geitenkaas past helemaal in mijn vegetarische week. Ik steun namelijk de Week Zonder Vlees. Deze stamppot is vegetarisch. Ik hoop je deze week te laten zien hoe smakelijk je kunt eten als je eens voor een alternatief kiest.

Geen fan van geitenkaas, dan is feta ook een goede match. De gebakken uitjes geven een crunchy touch aan de stamppot voor als je de spekjes mist. (Ik lees trouwens vaak dat de Vegetarische gerookte speckjes van de Vegetarische Slager heel lekker zijn).

Een vegetarische bieten stamppot met geitenkaas, walnoot, appel en gefrituurde uitjes. Deze stamppot past perfect bij de Week Zonder Vlees.

Bieten stamppot met geitenkaas en walnoot

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 kilo gram aardappelen
  • scheutje melk
  • klontje roomboter
  • 500 gram gekookte bieten krimp – bio
  • 2 appels
  • handje walnoten
  • 200 gram geitenkaas naturel in plakjes
  • snufje peper
  • snufje zout
  • gebakken uitjes (optioneel)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een bieten stamppot met geitenkaas?

  • Was en schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af. Breng op smaak met een scheutje melk en een klontje boter.
  • Snijd ondertussen de bieten in blokjes of rasp ze fijn. Verwarm de groente volgens de gebruiksaanwijzing in een pannetje met water. Snijd de appels in blokjes en verwarm kort mee.
  • Hak de walnoot grof en snijd de geitenkaas plakjes in vieren.
  • Roer de bieten door de aardappelpuree. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Serveer met de walnoot, geitenkaas en gebakken uitjes.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.