3.8 uit 8 beoordelingen

Bananenpannenkoeken

Bananenpannenkoeken bij het ontbijt is ultieme verwennerij. Dit recept voor bananenpannenkoeken bestaat uit slechts 3 ingrediënten. Er is geen meel, suiker of zuivel toegevoegd. Je hoeft er dan ook niet schuldig over te voelen. En lekker voedzaam door de eieren en banaan.

Dit recept ontstond per ongeluk. Bij de 3e (!) ronde met bakken, ben ik een aantal ingrediënten vergeten toe te voegen. Laat ik eerlijk zijn, pannenkoeken bakken is niet mijn sterkste ding. De volgende keer mag manlief weer aan de bak. Uiteindelijk smaakten ze wel fantastisch. Door het gebruik van een beetje bakpoeder en een bakring lijken het wel american pancakes geworden.

Bananenpannenkoek

Naar mijn zoektocht naar minder suiker voor mezelf en mijn kids, kwam ik op het foodblog van focus on foodies terecht. Collegablogger Lianne maakt allerlei lekkere recepten die suikervrij, glutenvrij, tarwevrij en zuivelvrij zijn. Bij het lezen van haar bananenpannenkoeken recept, kreeg ik direct trek. Zij voegt geen bakpoeder toe, maar lijnzaad, kaneel en geraspte kokos. Ook erg lekker kan ik je verzekeren.

Bananenpannenkoeken recept

Bananenpannenkoeken

Ingrediënten

8 mini pannenkoeken
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • kokosolie of roomboter

Optioneel

  • Lekker eten met Linda: topping van ahornsiroop en blauwe bessen
  • Focus on foodies: 1 flinke eetlepel lijnzaad snuf kaneel, theelepel geraspte kokos en geschaafde & geroosterde amandelen on top

Extra nodig

  • 1 Bakring

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Prak de bananen flink fijn op een snijplank en kluts de eieren in een kommetje. Voeg de bananen en bakpoeder toe aan de eieren en meng even goed door.
  • Verwarm een kleine koekenpan met kokosolie of klontje roomboter op laag vuur. Gebruik je ook een bakring, vet de onderkant en zijkanten in met een beetje olie. Schep een kleine juslepel “beslag” in de bakring.
  • Laat een paar minuten stollen. Verwijder de bakring en draai voorzichtig om met een spatel.
  • Bak de andere kant ook mooi bruin.
  • Doe de bananenpannenkoekjes op een mooi bord, schenk er eventueel een beetje ahornsiroop over en voeg blauwe bessen toe.

Linda’s Tips

  • Tip: blauwe bessen zijn seizoensgebonden. Ik heb nu gebruik gemaakt van diepvries bessen.
  • Tip: gek op pannenkoeken? Kijk eens bij het overzicht van gezonde pannenkoeken recepten van mij en andere foodbloggers.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.