Nog geen beoordelingen

Baba ganoush (aubergine dip)

Lekker dippen, ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik vind het altijd erg feestelijk om een schaaltje met rauwkost op tafel te zetten en lekker van te snoepen. Regelmatig komt er bij ons hummus of guacamole op tafel. Ook de kids zijn er gek op. Zo eten ze stiekem een extra portie groente, zonder het door het hebben. Met dit baba ganoush recept heb je voor je het weet een hele aubergine naar binnen gewerkt!

Nieuw in ons dip repertoire is baba ganoush. Het klinkt nogal oosters en dat is het ook. Baba ganoush is een aubergine dip. Eigenlijk hoort de aubergine geroosterd te worden op houtskool. Tegenwoordig is het ook goed om de groente te grillen / roosteren in de oven. Voor dit recept moet je even op zoek naar tahin. Dat is sesampasta dat vaak bij de grotere supermarkten te vinden is. Je hebt dit ook nodig voor als je hummus wilt maken. Ik ben gek op tahin, het is net een soort vloeibare pindakaas maar dan van sesamzaad.

baba ganous recept

De aubergine dip is een ideale snack voor tussendoor of bij een borrel, lekker met brood. Dat is nu even niet de bedoeling, dus ik smeer dit zalige goedje op een rijstwafel of eet het met rauwkost. Dit baba ganoush recept heb ik trouwens nog als basis gebruikt voor een heerlijk hoofdgerecht. Komt binnenkort online…

baba ganous recept

Baba ganoush (aubergine dip)

Ingrediënten

1 schaaltje
  • 1 aubergine
  • 1/2 teen knoflook heel fijn gesneden
  • snufje zeezout
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel tahin
  • 1/2 theelepel komijn (of meer naar smaak)

Optioneel

  • verse platte peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Prik met een vork een aantal gaatjes in de aubergine. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven en zet 50-60 minuten in de oven. Draai halverwege om.
  • Laat even afkoelen, snijd doormidden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Prak het vruchtvlees en meng met de knoflook, zout, citroen, tahin en komijn.

Linda’s Tips

  • Tip: de baba ganoush is een dag of 3 houdbaar in de koelkast

Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.