3.5 uit 11 beoordelingen
bereiding 45 minuten

Aspergesoep van schillen – 3 recepten

Eet jij binnenkort nog het witte goud? Belanden de schillen en uiteinden van de asperges altijd in de prullenbak? Vanaf nu niet meer, want je kunt er een ongelooflijk makkelijk aspergesoepje mee maken. Aspergesoep van schillen is een echt no-waste recept. Naast de basis geef ik je suggesties voor 3 aspergesoep recepten.

Voor de aspergesoep van schillen wordt gebruik gemaakt van het asperge kookvocht. Eet dan ook eerst de asperges zoals je wilt. Lekker op de klassieke wijze met beenham en een eitje. Voor als je iets anders wilt kan ik de asperges in bladerdeeg met zalm aanbevelen. Een feestje op je bord.

aspergesoep van schillen

Aspergesoep maken

De aspergesoep kun je puur houden of er nog meer smaak aan toe voegen. De ene keer gebruik ik het als een extra groentemomentje en de andere keer als voorafje. Dan voeg ik ham en ei toe voor een meer klassieke wijze. Of Hollandse garnalen of gerookte zalm. Kijk wat bij je past en waar je smaakvoorkeur naar uit gaat.

Gooi het afval in ieder geval niet meer weg en ga experimenteren met de 3 aspergesoep recepten!

aspergesoep van schillen

Aspergesoep van schillen

Ingrediënten

Aantal personen4 Personen
  • 1 liter asperge kookvocht
  • de schillen en kontjes van ongeveer 12 asperges
  • 2 blokjes groentebouillon (of kippenbouillon)
  • 1 klontje roomboter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eigeel los geklopt
  • takjes vers gesneden peterselie (optioneel)

Variatie tip: aspergesoep met ham en ei

  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 plakken beenham

Variatie tip: aspergesoep met garnalen

  • 50 – 100 gram Hollandse garnalen of kort gebakken wokgarnalen

Variatie tip: aspergesoep met zalm

  • 50 – 100 gram gerookte zalm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je aspergesoep van schillen?

  • Verwarm het asperge kookvocht. Voeg de schillen, kontjes en bouillonblokjes toe en kook 25 minuten.
  • Zeef de soep, gooi de schillen weg en houd de kontjes apart. Snijd in stukjes.
  • Verwarm een klein pannetje met een klontje boter. Laat smelten en voeg dezelfde hoeveelheid bloem toe. Roer goed met een garde tot een egaal mengsel. Roer vervolgens door de soep. Voeg de gesneden uiteinden toe. Laat even pruttelen. Met een eidooier kun je soep binden. Zet het vuur uit (de soep mag niet meer koken) en roer het los geklopte eigeel erdoor.
  • Vervolgens kun je de soep puur eten of nog verder op smaak brengen. Voor de klassieke wijze snijd je twee hardgekookte eieren in kleine blokjes en de beenham in stukjes. Voeg dit aan de kom soep toe.
  • Of bak wokgarnalen twee minuten in een hete pan met olie en voeg toe aan de soep. Ook lekker zijn wat Hollandse garnalen.
  • Zalm en asperges passen goed bij elkaar. Serveer de aspergesoep met in stukjes gesneden gerookte zalm.

Linda’s Tips

  • Serveer bij alle 3 aspergesoepen verse gesneden peterselie.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.