4.3 uit 3 beoordelingen

Amuse rauwe ham met meloen en mozzarella

Het eerste recept van het kerstmenu is deze amuse rauwe ham met meloen en mozzarella. De kerst recepten zijn allemaal lekker en makkelijk te maken en vaak voor een groot gedeelte voor te bereiden. En voor de liefhebbers, zal ik er ook een wijnadvies bij geven. Voor mij draait kerst om de gezelligheid en niet om uren in de keuken te staan.

Kijk bij alle kerstmenu recepten wat bij je past. Voor mij hoef je echt geen 5-gangen menu in elkaar te draaien. Een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert is natuurlijk ook al goed. Het draait erom dat iedereen een leuke avond heeft. Geen stress deze kerst.

Meloen met ham

Afgelopen vrijdag was ik bij het Allerhande kerstfestival. De eindredacteur van het blad, vertelde dat één van de trends is om klassiekers in een nieuw jasje te hijsen. Dat is precies wat ik doe met de amuse rauwe ham met meloen in een glaasje. Deze combinatie is gebruikelijk en altijd goed. Nu combineer ik beide ingrediënten op een prikker met een mozzarella mini erbij. Ziet er lekker uit toch?

amuse rauwe ham recept

Wissel gerust het ene gerecht in voor de ander. Zo kun je de knolselderijpuree met bundelzwammen ook vervangen door de bloemkoolpuree of misschien lijkt je de aardappelpuree met munt beter passen. Als alternatief kun je ook kiezen voor de gekleurde aardappelen uit de oven. Bij deze losse bijgerechten heb ik trouwens menusuggesties gemaakt, hadden jullie dit al gezien?

Voor de groentelovers heb ik nog een fijn groente torentje met mozzarella klaargezet. Vergeet het borrelhapje van rauwe ham met mozzarella niet. Dat is een smakelijk hapje om de borrel mee te starten.

Nu is het tijd voor het complete kerstmenu. Zijn jullie er klaar voor? Nou daar komt ie dan:

Amuse:

Meloen met rauwe ham en mozzarella in een glaasje

Voorgerecht:

Bietentaartje met ricotta

Hoofdgerecht:

Biefstuk met parmaham en een saliejus

Bijgerecht:

Knolselderijpuree met bundelzwammen

Dessert:

Walnotentaartje (met 3 ingrediënten)

Meloen met parmaham in een glaasje

Heb je nog leuke glaasjes in huis? Steek of zet de tapasprikkers hier dan op of in. Mocht je die niet hebben, leg dan een plukje rucola op een klein bordje en leg hier 2/3 tapasprikkers per persoon bovenop.

Amuse rauwe ham met meloen en mozzarella

Ingrediënten

14 hapjes
  • halve koude galia meloen
  • 1 zak buffel mozzarella mini 350 gram
  • 7 plakken rauwe ham

Optioneel

  • meloenbolletjeslepel en kleine glaasjes of rucola

Extra nodig

  • 14 tapasprikkers (5 cm)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je amuse rauwe ham met meloen en mozzarella

  • Dit hapje smaakt gekoeld het beste. Zorg dan ook dat de meloen koud is (kan ook in een koude schuur of op een balkon).
  • Snijd de meloen doormidden en verwijder met een mes de pitten. Schep met de meloenbolletjeslepel ronde bolletjes uit de meloen. Heb je niet zo’n lepel, snijd dan in gelijke blokjes.
  • Snijd de plakken rauwe ham in de lengte doormidden.
  • Steek op een stukje meloen, ham en mozzarella op een tapasprikker. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.
  • Serveer de amuse op of in een glaasje. Mocht je die niet hebben, leg dan een plukje rucola op een klein bordje en leg hier 2 / 3 tapasprikkers per persoon bovenop.
Meloen met ham in een glaasje

Nog meer kerstinspiratie?

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk hier alle makkelijke kerstrecepten van feestelijke voorgerechten tot een spetterend dessert.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.