4.8 uit 5 beoordelingen

Amuse gerookte zalmtartaar met limoncello

Het is bijna Pasen en ik heb toch weer zo’n lekker gerechtje voor jullie! Met slechts 4 ingrediënten maak je deze gerookte zalmtartaar met limoncello. Deze amuse met zalm is echt heel makkelijk en nog culinair ook. Daarbij denk ik dat de bereiding nog geen 5 minuten kost, dus je hoeft deze Pasen geen uren in de keuken te staan. Een win-win situatie wat mij betreft.

Zoals jullie weten ben ik dol op kleine hapjes bij een dinertje. De site staat vol met amuse recepten. Een zalmtartaar ontbrak nog in het lijstje. Voor deze eenvoudige zalmtartaar heb je alleen crème fraîche, lente ui, limoncello en natuurlijk gerookte zalm nodig. De limoncello is het geheime ingrediënt in deze amuse. Hierdoor wordt de zalmtartaar lekker fris. Ik heb deze goddelijke smaaksensatie sinds kerst ontdekt bij de bereiding van de limoncello pasta met zalm.

Zalmtartaar van gerookte zalm

Zalmtartaar wordt vaak van rauwe zalm gemaakt. De smaak is puurder. De smaak van gerookte zalmtartaar is pittiger. Daarbij is de gerookte zalm in plakjes waardoor je dit eenvoudig in kleine stukjes kunt snijden of hakken. Tevens heeft deze tartaar van gerookte zalm niet veel smaakmakers meer nodig. Dit zalmtartaar recept is dan ook makkelijk en snel klaar.

Amuse gerookte zalmtartaar met limoncello, eenvoudige zalmtartaar met crème fraîche.

Voor de amuse gerookte zalmtartaar moet je alleen even op zoek naar mooie glaasjes. Ik heb gekozen voor cocktail glaasjes, zodat ik de toastjes als een soort konijnenoortjes in het glas kon zetten. Kijk anders of je nog kleine champagneglaasjes, weckpotjes of amuse glaasjes hebt. Bij de horeca groothandel kan je hier zeker voor terecht. Daarbij heeft de Xenos, Blokker of Action vaak van dit soort amuse glaasjes in het assortiment.

Op zoek naar meer inspiratie voor Pasen? Bekijk hier de 30 populairste Pasen recepten.

Zalmtartaar van gerookte zalm

Amuse gerookte zalmtartaar met limoncello

Ingrediënten

4 personen
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 lente ui
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 theelepels limoncello
  • voor erbij: toastjes Haust snack cups

Extra nodig

  • extra nodig: 4 cocktail glaasjes, kleine flutes of amuse glaasjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en de lente ui in kleine ringetjes. Meng de zalm met de lente ui, crème fraîche en de limoncello. Schep de zalmtartaar voorzichtig in de glaasjes. Serveer met kleine lepeltjes en toastjes voor erbij. Naast toastjes kun je ook kiezen voor geroosterd brood.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Zalmtartaar recept met gerookte zalm

Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.