7 x ontbijten zonder brood

Wanneer jij mij langer volgt, weet je dat ik nauwelijks ontbijt met brood. Brood heeft grote invloed op mijn bloedsuikerspiegel. Brood is zeker niet ongezond, maar een ontbijten zonder brood werkt beter voor mij. Voor de variatie heb ik 7 ontbijtrecepten zonder brood op een rijtje gezet.

7 x ontbijten zonder brood

1. Havermout met aardbei

Een leven zonder havermout kan ik mij inmiddels niet meer voorstellen. Nu in de zomer vul ik mijn kom graag met aardbeien en citroenrasp. De langzame koolhydraten zorgen voor een continue energie-afgifte. De noten, pitten en zaden zorgen voor goede vetten. Al met al een goed ontbijt om de ochtend flink op te teren.

havermout met aardbei

2. Mango smoothie met gember

Met dit ontbijt zonder brood haal je de zomer in huis. Mango met kokosmelk is een zalige combinatie. Voeg extra kokosolie toe om de natuurlijke suikers uit het fruit minder snel te laten opnemen.

mango smoothie

3. Bananenpannenkoeken

Met stip op nummer 1 staan deze bananen pannenkoeken. Gebruik als topping nu rood fruit en noten en zaden. In één woord: zalig.

Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten

4. Appeltaart havermout uit de oven

De appeltaart havermout is ideaal voor een luie zaterdagochtend maar ook voor doordeweeks heel geschikt. Zet dit ontbijt in de oven, drink je glas lauwwarm water om de stofwisseling op gang te brengen. Spring onder de douche en zodra je eruit bent, ruikt het hele huis naar appeltaart. Wat een genot.

appeltaart havermout uit de oven

5. Yoghurt met mineola

De eiwitten in yoghurt houden de bloedsuikerspiegel in balans. De vlokken zorgen voor een goede bodem. Dit ontbijt kan je goed ‘s avonds klaarzetten in de koelkast, zodat de vlokken zachter worden en makkelijker verteren. Kun je geen mineola’s vinden, neem dan een (bloed)sinaasappel.

Yoghurt met mineola

6. Eierpotjes

Voor de mannen onder ons met stevige trek, een stoer eigerecht. De eieren worden gegaard in de oven met een vulling van zalm of geitenkaas. Maak het ontbijt nog voedzamer door er restjes gekookte groente aan toe te voegen.

Eierpotjes

7. Avacado met ei uit de oven

Het laatste recept in het rijtje ontbijten zonder brood is een hartig ontbijt van avocado met ei uit de oven. De goede eiwitten van het ei en de goede vetten van de avocado geven je blijvende energie voor de hele dag. De smaken passen goed bij elkaar, zorg wel voor een pittige topping (kruiden of zongedroogde tomaatjes) voor extra smaak.

Avocado met ei uit de oven

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.