5 x lunch salade meenemen

5 x lunch salade meenemen naar het werk! Ben je op zoek naar snelle en makkelijke lunch salades om mee te nemen naar werk of school? Dan zit je met deze recepten voor een lunch salade helemaal goed. Elke salade voor de lunch is lekker en voedzaam door het toevoegen van groente, eiwitten en peulvruchten.

Daarbij kosten deze lunch salades weinig tijd. Binnen 10 minuten kun je deze meeneem lunch salade in elkaar draaien. Vervolgens kun je daar 2 (werk)dagen van genieten. Klinkt makkelijk toch?

Lunch salade meenemen

Voor deze lunch salades hoef je geen je geen ingrediënten te koken of te bakken. Je hoeft alleen een aantal ingrediënten te snijden. Bij sommige salades kun je gebruik maken van kant en klaar gesneden groente. Als laatste maak je een dressing en vul je twee lekdichte bakken, zodat je de lunch salade makkelijk kunt meenemen. Deze handige lunch boxen met kleine dressingbakjes zijn ideaal.

1. Bietensalade met geitenkaas

Met een krimp bieten kun je makkelijk en snel een lunch salade maken. De combinatie van bieten met spinazie en geitenkaas is klassiek.

Lunch salade meenemen? Probeer deze bietensalade met geitenkaas en spinazie.

2. Snelle koolsalade voor de lunch

Heb je weinig tijd om een lunch salade te maken? Met dit snelle lunch salade recept heb je geen excuus meer. Het enige dat je hoeft te snijden is de gerookte kip en een dressing te maken. De kool en wortel koop je kant en klaar. Ideaal!

Snelle lunch salade meenemen met kool en gerookte kip

3. Lunch salade met aardbeien, feta en spinazie

Zomerse lunch salade meenemen? Het zilte van de feta past perfect bij het zoete van de aardbeien. De lunch is voedzaam en vult lekker door toevoeging van walnoten en volkoren couscous. De couscous wel je in gekookt water, terwijl je de rest van de salade voorbereidt.

Zomerse salade voor de lunch meenemen met aardbeieren

4. Witlofsalade met appel en kip

De rauwe witlof maak de lunch salade lekker knapperig. Mocht je liever een vegetarische salade eten, dan kun je de kip vervangen door (oude) kaas.

Lunch salade meenemen naar kantoor

5. Salade met bieten, feta en linzen

Nog een gezonde bieten lunch salade om mee te nemen. Met een blik gekookte linzen, een krimp bieten en feta zet je deze lunchsalade in een handomdraai op tafel.

Lunch salade meenemen met biet, feta en linzen

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.