3 x verrassende toppings voor bij de borrel

. Soms zijn er recepten waarvan je denkt, waarom heb ik dat niet eerder bedacht? Vandaag deel ik3x verrassende toppings voor bij de borrel met jullie. Als onderlegger gebruik ik geen toastje of stokbrood maar TUC! Heb jij ooit de crackers belegd? Oh nou ren maar snel naar de winkel, want dit wil je maken.

In het weekend vind ik het altijd leuk om te borrelen met mijn gezin of vrienden. De houten planken worden tevoorschijn gehaald en aangekleed met lekkers. Het liefst duik ik ook even de keuken in om snel iets in elkaar te draaien. Niet te lang natuurlijk, want er wordt op mij gewacht bij de borrel.

De toppings zet je gewoon op tafel, zodat iedereen zijn eigen TUCje belegt. Ik had de zware “taak” om te zoeken welke smaken passen bij de verschillende zoute TUC varianten. Keuzes maken is niet één van mijn beste eigenschappen, dus ik maak jullie blij met 3 toppings voor bij de borrel.

3 x toppings voor bij de borrel: avocado met zalm, paprika tapenade met feta en pesto met brie en rauwe ham

3 toppings voor bij de borrel

Avocado & zalm

Zalm en avocado met de zoute smaak van TUC Original is een gouden combinatie. Het zeewier vel (nori) geeft een Oosterse twist aan deze topping en is mijn absolute favoriet.

  • 1 rijpe avocado
  • snufje zout en peper
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 zeewier vel (norivel)
  • TUC Original

Bereiding:

  1. Prak de avocado fijn met een vork. Breng deze op smaak met een snufje zout en peper. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Knip het norivel in kleine vierkantjes.
  2. Besmeer de TUC Original met avocado, leg een reepje zalm erop en bestrooi met de nori.

Tip: laat het norivel achterwege en roer 2 eetlepels zachte smeerbare geitenkaas door de geprakte avocado.

3 x toppings voor bij de borrel: avocado met zalm, paprika tapenade met feta en pesto met brie en rauwe ham

Paprika tapenade met feta

De zilte smaak van de feta past perfect bij de paprika cracker.

  • 1 flink geroosterde paprika uit pot
  • 50 gram zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram feta
  • TUC Paprika

Bereiding:

  1. Maal de geroosterde paprika en zwarte olijven grof in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Knijp een teentje knoflook erboven uit. Snijd de feta in kleine blokjes en roer door de tapenade.
  2. Besmeer een TUCje met de paprika spread.

Tip: mocht je meer van een fijne structuur houden, kun je het beste alle ingrediënten in één keer fijnmalen.

3 x toppings voor bij de borrel: avocado met zalm, paprika tapenade met feta en pesto met brie en rauwe ham

Brie met rauwe ham en pesto

De zacht romige smaak van de brie met de rauwe ham en pesto komt het beste tot zijn recht met de nieuwe smaak TUC Zaden & Bieslook.

  • 90 gram groene pesto
  • 200 gram zachte brie (op kamertemperatuur)
  • 100 gram serranoham
  • TUC Zaden & Bieslook

Bereiding:

  1. Maak een groene pesto of maak het je zelf makkelijk met een kant-en-klaar potje. Snijd de brie in plakjes. Snijd een plak ham in de lengte doormidden en rol op.
  2. Besmeer een TUCje met de pesto en beleg met de brie en serranoham.

Tip: laat de pesto achterwege en voeg balsamico stroop toe of een likje cranberry compote.

3 x toppings voor bij de borrel: avocado met zalm, paprika tapenade met feta en pesto met brie en rauwe ham

Ben je benieuwd naar nog meer verrassende combinaties met TUC? Check je social media kanalen op #TOPYOURTUC en verzin je eigen topping. De mogelijkheden zijn eindeloos. Enne, vergeet dan niet om ook de hashtag #TOPYOURTUC te gebruiken om anderen te inspireren.

Dit artikel betreft een samenwerking met TUC. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.