Borrelen en het weekend horen bij elkaar. Ik doe niks liever. Of het nu met mijn gezin is of met vrienden. Een chipje, nootje en een dip is al voldoende. De ene keer zijn alle hapjes kant en klaar en de andere keer zelfgemaakt. Het ligt eraan hoe mijn bui is. De bereiding van één van deze 3 smeersels voor bij de borrel is zo gepiept. De staafmixer of keukenmachine doet eigenlijk al het werk. Een restantje is de volgende dag lekker voor op brood.
3 x smeersels voor bij de borrel
Bij twee van de 3 dips voor bij de borrel wordt een paprika geroosterd. Nou vind ik dit leuk om te doen en ook de smaak is te gek. Mocht je hier geen zin in hebben, dan kun je een pot met gegrilde paprika kopen. Dit maakt de bereiding voor de borrelhapjes alleen maar sneller.
Ook heel fijn zijn deze 3 verrassende toppings voor op toast en zet je in een handomdraai op tafel.
3 x Smeersels voor bij de borrel
Ingrediënten
Paprika spread met geitenkaas
- 1 rode paprika (of 1 gegrilde paprika uit pot)
- 50 gram geitenkaas (of roomkaas / ricotta)
- 25 gram walnoten
- 1 eetlepel honing
Rode pesto
- 25 gram pijnboompitjes
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 2 eetlepels olie
- 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 eetlepel basilicum, gesneden
- snufje peper naar smaak
Paprika tapenade
- 1 rode paprika (of 1 gegrilde paprika uit pot)
- 50 gram zwarte olijven
- 1 teentje (klein) knoflook
- 1 theelepel kappertjes
Extra nodig
- 3 schone potjes
- Huishuidfolie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
Paprika spread met geitenkaas
- Zet de grill op de hoogste stand of een oven boven de 220 graden. Leg de rode paprika door midden gesneden met het snijvlak naar beneden (bolle kant boven) op een met bakpapier beklede bakplaat. Wacht tot de paprika (enigszins) zwart worden in 15 tot 20 minuten en haal uit de oven met een tang. Leg de paprika in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens kan je de paprika makkelijk ontvellen.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Maal tot een homogene massa. Bewaar in een schoon potje in de koelkast, maximaal een week.
Rode pesto
- Doe alle ingrediënten in de hakmolen van de staafmixer of in een keukenmachine en mix tot een homogene massa.
Paprika tapenade
- Zet de grill op de hoogste stand of een oven boven de 220 graden. Leg de rode paprika door midden gesneden met het snijvlak naar beneden (bolle kant boven) op een met bakpapier beklede bakplaat. Wacht tot de paprika (enigszins) zwart worden in 15 tot 20 minuten en haal uit de oven met een tang. Leg de paprika in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens kan je de paprika makkelijk ontvellen.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar en maal in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer tot een homogene massa. Bewaar de tapenade een dag of 3 in de koelkast.
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.