Nog geen beoordelingen
20 minuten

Zelf carpaccio tapenade maken

In december had ik zoveel recepten gekookt voor kerst en oud & nieuw dat dit recept voor zelf carpaccio tapenade maken niet meer paste. Zelfs op Oudjaarsdag stond een recept op het programma en om nu 2 berichten per dag te plaatsen.. Dit was ook weer overdreven.

Mijn slager maakt heerlijke carpaccio tapenade. Het enige nadeel is dat dit alleen op vrijdag en zaterdag te krijgen. Tja en wat als je op donderdag zin hebt in deze fantastische spread? Steeds meer supermarkten hebben een carpaccio tapenade in het assortiment. Alleen kunnen ze niet tippen aan die van slager Jacco. Ja, dan is zelf maken de enige optie. Het voordeel is dat je de tapenade helemaal naar wens kunt maken. Zo ben ik gek op Parmezaanse kaas en voeg een beetje extra toe.

Voor dit hapjes recept adviseer ik je om echt even langs de slager te gaan. Je hebt kakelvers vlees nodig. Eet dit heerlijke goedje ook gewoon in 1x op. Als je dit bewaart zal het (als het goed is) verkleuren en dat ziet er niet zo smakelijk uit.

Zelf carpaccio tapenade maken

Zelf carpaccio tapende maken

Ingrediënten

Aantal personen8 stuks
  • 140 gram verse biefstuk van de slager of biefstuk tartaar
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 flinke theelepel kappertjes
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepel basilicum olijfolie
  • klein stukje Parmezaanse kaas
  • 8 plakken stokbrood

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Rooster een eetlepel pijnboompitten goud bruin in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Maal de biefstuk fijn in de hakmolen van de staafmixer.
  • Schaaf met een kaasschaaf over de lengte 2 krullen van het stukje Parmezaanse kaas. Snijd vervolgens in stukjes. Meng de tartaar, pijnboompitten, kappertjes, zout, peper, olie en kaas voorzichtig door elkaar. Proef en bepaal of de carpaccio tapenade goed op smaak is. Voeg gerust meer kaas, kappertjes of peper en zout toe naar smaak. Smeer op het stokbrood en serveer direct.
Zelf carpaccio tapenade maken
 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.