3.3 uit 3 beoordelingen

Yoghurt met geroosterde vijgen

Op mijn blog tref je schrikbarend weinig desserts aan. Ik vind ze wel lekker hoor. In een restaurant mag ik dit graag bestellen. Alleen neem ik het thuis bijna nooit. Na een maaltijd heb ik eigenlijk wel genoeg. Zodra de kinderen op bed liggen, wil ik nog wel eens een bakje yoghurt nemen met muesli tegen het snaaien.

Nu heb ik gemerkt dat toetjes een geliefd item is. Het dessert recept van gevulde appeltjes van Beaufood en mijn eigen raw chocolade taartje scoren als een dolle. Lekkere makkelijke recepten met pure ingrediënten. Nou, ik heb een nieuw toetjes recept voor jullie gevonden: yoghurt met geroosterde vijgen, noten en honing.

geroosterde vijgen

Het roosteren van fruit is waanzinnig. Het zorgt ervoor dat het fruit lekker zacht is en het natuurlijke zoetje komt naar boven. Een heerlijke smaaksensatie. Een vijg is van zichzelf al zalig en heeft weinig nodig. Maar je zult merken dat geroosterde vijgen nog lekkerder zijn.

Ik kies bewust voor een kleine portie bomvol smaak. Dit dessert doet het trouwens ook prima bij het kerstdiner. En heb je meer vijgen gekocht? Dan zou ik de restjes bij het ontbijt oppeuzelen.

Yoghurt met geroosterde vijgen

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 300 ml volle boeren yoghurt / Griekse yoghurt
  • 4 rijpe vijgen
  • 16 walnoten
  • honing
  • snufje kaneel

Extra nodig

  • extra nodig: bakpapier, 4 kleine glaasjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de walnoten en rooster 5 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen elke vijg in 6 parten. Haal de walnoten uit de oven, laat afkoelen en hak grof. Leg de stukjes vijg op de bakplaat en rooster in zo’n 10 minuten zacht in de oven.
  • Vul de glaasjes voor de helft met de yoghurt. Maak een laag met de helft van de vijgen, walnoten en wat honing. Weer een laag yoghurt eroverheen en eindig met de rest van de noten, een beetje honing en de stukjes vijg. Maak af met een snufje kaneel.
  • Serveer met kleine lepeltjes om extra lang van te genieten.
geroosterde vijgen

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.