Het nieuweweekmenu staat weer klaar. Voor mij is dit zo leuk om te doen, want ik snuffel weer eens door oude recepten. Inmiddels staan er meer dan 650 blogs online, dus keuze genoeg. Op het programma staat een vegetarische pasta, een kippensoep maar ook nasi zonder pakjes en zakjes. De groente van deze week is bloemkool. Heb je deze wel eens geroosterd? Oh dat is zo te gek. Het weekend mag je lekker zelf bepalen waar je zin in hebt. Ik geef je nog een suggestie voor guacamole bij de borrel en een overzicht met 10 verschillende lunch recepten.
Na mijn laatste weekmenu kreeg ik zo’n leuke reactie van een lezer. Deze deel ik graag met jullie:
Ik heb nog nooit iets van me laten horen maar lees wel elke week je nieuwsbrief en maak af en toe wat. Dank voor je recepten en ik ben blij met je weekmenu. Dit geeft houvast en we eten ook eens iets anders dan anders. Verder heb ik in mijn leven nooit kunnen bakken, alles zakte in elkaar en werd niet lekker. Je hebt me aangespoord toch weer eens een poging te wagen en ja hoor het gaat goed. Veel tijd heb ik niet, maar ik probeer toch de bakkunst eens meester te worden.
Kijk dit is nu precies waar het hele weekmenu om draait: inspiratie!
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu #6 makkelijke recepten
Maandag: spaghetti met champignonsaus
Deze pastasaus bevat geen vlees en niemand zal het merken (mits je het ook niet verteld natuurlijk). Een saus die al door velen gemaakt is, ondanks dat dit recept nog kort op de site staat.
Dinsdag: zelf nasi goreng maken
Voor nasi goreng bestaan honderden recepten. Dit is mijn versie met kruiden die vast al in je kast staan. Ik laat je zien hoe lekker dit recept is zonder gebruik van zakjes en pakjes. Echt het proberen waard!
Woensdag: kippensoep
Hopelijk ben je van de week een paar uurtjes achter elkaar thuis. Dat moment is dan ideaal om zelf kippensoep te maken. Voor de soep laat je kippenbouten langzaam koken en dat zorgt voor een geweldige basis.
Donderdag: geroosterde bloemkool uit de oven
De groente van deze week is bloemkool. En dan niet de gekookte variant. Daar ben ik niet zo dol op. Juist bij geroosterde bloemkool uit de oven blijft de bite behouden. Echt zalig en heerlijk bij aardappelen en een worstje.
Vrijdag: zoete aardappel nacho schotel
Aan het einde van de week eten wij graag net even anders. Deze nacho schotel wordt gemaakt met zoete aardappelen en allerlei lekkere Mexicaanse ingrediënten.
Zaterdag: guacamole
Vandaag vieren wij de verjaardag van onze zoon. Het huis is vol. Op het menu staan home made hamburgers, geroosterde groenten uit de oven. Een vriendin maakt een fantastische taart en voor bij de borrel maak ik zeker guacamole en tzatziki.
Zondag: gezonde lunch recepten
Het weekend is bij uitstek het moment om iets nieuws te proberen. Schuif de boterham met kaas aan de kant en maak een eens heerlijke wrap of salade bij de lunch.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen eetplanningen? Bekijk hier alle weekmenu’s.