Jeetje wat vliegen de weken toch voorbij. Ik ben net terug van vakantie. Naar mijn gevoel is het nog drie keer knipperen met mijn ogen en de kids zijn 6 weken vrij. Oh, ik heb er nu al zin in. In de zomer vertrekken wij naar Italië. Alleen moet er voor die tijd nog wel veel gebeuren. Waarschijnlijk las ik dan een pauze in met deweekmenu’s. Hiervoor komt natuurlijk iets anders in de plaats. Wees niet bang. Pak voor nu pen er papier en maar bij. Ik heb even na zitten denken welk gerecht van dit weekmenu favoriet is. Maar ik heb geen keuze kunnen maken. Dus succes met kiezen!
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu #19 makkelijke recepten
Maandag: chili sin carne
Voor deze Meatless Monday staat een chili sin carne gepland. De ingrediënten heb ik standaard in huis. Dit gerecht maak ik in allerlei variaties en het is zo fijn. De doperwten maken dit gerecht geschikt voor de lente.
Dinsdag: frittata met groene asperges
Asperges, ik ben er gek op en met name de groene is favoriet. Meestal maak ik een bakje met groene asperge tips niet in één keer op. Zo houd ik nog wat over voor een volgende dag. Serveer er nog wat brood bij en een groene salade en je eet voortreffelijk. Ben je met zijn vieren? Maak dan twee frittata’s.
Woensdag: zoete aardappel curry
Twee van mijn favoriete smaken in een gerecht: zoete aardappel en curry. En ik maak gewoon gebruik van een potje hoor. Met twee soorten groente, rijst en kokosmelk maak je een fantastische maaltijd.
Donderdag: courgette taart met kip
Deze hartige taart doet mij zo aan vroeger denken. Mijn moeder maakte dit altijd en toentertijd was courgette een heel exotisch ingrediënt. Wij lachen er nu hard om.
Vrijdag: garnalen in tomatensaus
Wat heb ik toch super lekker gegeten in Griekenland. Deze garnalen in tomatensaus is geïnspireerd door saganaki, een typisch Grieks recept. Ik vertel er je meer over in dit blog.
Zaterdag: ontbijttaart met aardbeien
Deze ontbijttaart maakte ik ooit voor Moederdag en is zo een stille hint voor alle vaders. Maar ook na Moederdag is dit een heel fijn taartje om te maken.
Zondag: gestoomde vis in bananenblad
Zo’n 1,5 jaar geleden ben ik alleen op reis geweest naar Bali. Ik deed er maar liefst twee kook cursussen en beide keren stond er gestoomde vis op het menu.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen weekmenu’s? Deze kun je hier allemaal terug vinden.