Bij mij is het al weken Pasen. Ik heb nog een aantal fijne recepten voor jullie in petto. Hetweekmenu is dan ook helemaal in paasstemming. Gewoon omdat ik daar zin in heb. Qua groente kon ik geen keuze maken, dus ik deel een verzamelblog met je. De gekarameliseerde wortelen zijn een aanrader. Lekker bij de Hollandse pot. Vanaf dinsdag is het asperge seizoen officieel geopend dus sla je slag. De asperges in bladerdeeg waren vorig een dikke hit.
De plaattaart wil je een keer gemaakt hebben. Wie heeft er nog niet het Italiaanse amuse op tafel gezet? Nee? Schaam je! Haha, dit is zo’n fijne start van een paasdiner of wat voor diner dan ook . En zelf brood maken hoort er natuurlijk ook bij en mijn havermoutbrood met rozijnen en hazelnoten hoef je niet te kneden of te laten rijzen. Lekker makkelijk dus.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu #14 makkelijke recepten
Maandag: bijgerechten voor een gezellig familie diner
Voor vandaag kan ik ook geen keuze maken in groente. Zal ik bloemkool roosteren, een zoete aardappelpuree maken of toch een bietje in de oven roosteren?
Dinsdag: asperges in bladerdeeg
Yeahhh, het is weer tijd voor asperges. Deze bladerdeeg bootjes vind ik persoonlijk helemaal te gek.
Woensdag: kabeljauw uit de oven van Jamie Oliver
Alleen al om de kleuren wil je deze vis op tafel zetten. Ik had nooit gedacht dat mozzarella en kabeljauw zo goed bij elkaar zouden smaken. En de pakketjes kun je naar smaak aanpassen.
Donderdag: lamsrack met kruidensalsa
Bij de lente hoort lamsvlees. Een lamsrack heeft qua smaak eigenlijk niet veel extra’s nodig. De kruidensalsa maakt dit stukje vlees net even anders. Yum!
Vrijdag: plaattaart met courgette en geitenkaas
Het is vrijdag dus wij maken het ons zelf makkelijk. Koop een kant en klare verse deegrol en beleg deze met de kaas en courgette. Een plaattaart is ook ideaal om met meerdere mensen van te eten of als onderdeel van een borrel.
Zaterdag: Italiaanse amuse
De Italiaanse amuse heb ik zelf al tientallen keren gemaakt. De smaken blijven niet vervelen van zelfgemaakte pesto, zachte kaas en zoete tomaatjes.
Zondag: havermoutbrood met rozijnen en hazelnoten
Op zondag en zeker met Pasen mag zelfgemaakt brood niet ontbreken. Dit havermoutbrood lijkt nog het meeste op krentenbrood. Lekker met een lik roomboter.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen eetplanningen? Bekijk hier alle weekmenu’s.