Het nieuweweekmenu heeft wederom een lente achtig tintje gekregen. Zo staat er een stamppotje klaar met rucola en gerookte kip. Gelukkig is spinazie weer goed verkrijgbaar en dit speelt een belangrijke rol in de eenpans spaghetti. Bij de lente denk ik altijd aan kip en citroen. De gebraden kip van Jamie Oliver hoort zeker in dit rijtje thuis, net als de krieltjes met citroenrasp uit de oven. Oh en heb je wel eens verse loempia’s gemaakt?
Het weekend staat in het teken van bakrecepten. Havermout is één van mijn favoriete ingrediënten hiervoor. Ik heb een verzamelblog gemaakt met 10 fijne tussendoortjes en daar zit vast iets voor je tussen. Enne, wist je dat je granola ook uit de koekenpan kunt maken?
Ik hoop dat je een leuk weekend voor de boeg hebt. Mijn voornemen is om aan een paar ideeën voor Pasen te beginnen. Hebben jullie trouwens al verzoekjes voor bepaalde gerechten? Maandag kom ik met een eerste recept en een hele toffe winactie.
Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda
Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.
Weekmenu #11 makkelijke recepten
Maandag: eenpans spaghetti met spinazie
Minimaal één keer per week staat er pasta bij ons op het programma. Alle ingrediënten van dit recept gaan in één pan en binnen 20 minuten staat de vegetarische maaltijd op tafel.
Dinsdag: rucola stamppot met gerookte kip
Door het mooie weer van de afgelopen week, is de zon in mijn hoofd gaan stralen. Ik krijg al helemaal zin in deze lente stamppot met rucola en gerookte kip.
Woensdag: gebraden kip van Jamie Oliver
Kip kluiven is vaak favoriet bij kids. Mocht jij er niet van houden, neem dan lekker kipfilet en smeer het vlees is met de kruidenmix. Oh, die is echt zalig!
Donderdag: krieltjes uit de oven
Een gewone gekookte aardappel vind ik saai. Maar aardappeltjes in de schil daarentegen vind ik te gek. Deze krieltjes uit de oven staan zeker 1x per maand bij ons op tafel.
Vrijdag: spring roll recepten
Op vrijdag “kook” ik minimaal. Dat hoeft gelukkig ook niet bij de spring roll recepten. Je zet de tafel vol met ingrediënten en iedereen maakt zijn eigen verse loempia’s.
Zaterdag: 10 x havermout tussendoortjes
Eigenlijk is zondag bakdag bij mij. Maar ja, je “mag” ook op zaterdag de keuken in om te bakken. Havermout is één van mijn favoriete ingrediënten voor een tussendoortje. Dus gooi de vriezer vast vol.
Zondag: snelle granola uit de pan
Oh dit is toch een handige uitvinding: granola uit de koekenpan. Zo heb je altijd verse granola bij de hand. Ter plekke maak je namelijk een éénpersoons portie.
Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen eetplanning? Bekijk hier alle weekmenu’s.