Review Wat eten we vandaag + winactie

Susan van Smulpaapje is vriend van Lekker eten met Linda. Smulpaapje gaat over eten en kinderen zowel uit als thuis. Ik draag haar initiatief een warm hart toe. Buiten de deur maakt zij zich hard voor goede kindermenu’s in restaurants. Voor thuis inspireert zij gezinnen om goede, lekkere en gezonde maaltijden te maken. Haar rubriek weekmenu is een groot succes en daar draait haar boek “Wat eten we vandaag” om. Het familiekookboek met overzichtelijke weekmenu’s inclusief boodschappenlijst en makkelijke en snelle gerechten. Hier worden veel gezinnen blij van en 3 gezinnen in het bijzonder, want er staat een gave winactie voor jullie klaar.

Wat eten we vandaag SmulpaapjeSusan zet zich in voor voedzame maaltijden voor het hele gezin. Geen kindergerechten (!) maar recepten voor iedereen. Haar filosofie is om je kind(eren) mee te nemen op smaakavontuur. Een belangrijke start voor de smaakontwikkeling van kinderen is om ze ALLES te laten proeven. En misschien nog wel belangrijker, maak geen strijd van eten en geniet van het samen aan tafel zitten.

Ze neemt je mee op reis in een rondje om de wereld. Veel heerlijke Italiaanse pasta’s die iedereen lust tot een pasta met boerenkool. Mexicaanse tortilla’s, Zuid-Afrikaanse bobotie, oosterse noodles met zalm tot bloemkool met een blauwaderkaas saus. Of kies voor een makkelijke ovenschotel die je een dag van te voren bereid. Verleid je kinderen met gevulde met spinazie en bonen om ze groenten te laten eten. Of toch liever een tosti met geitenkaas en aardbei? Een verrassende smakelijke combinatie door het hartige van de geitenkaas en het zoete van het fruit.

hartige cake

Lekker en goed eten draait om voorbereiding. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Met het boodschappenlijstje en een check op de voorraadkast maakt Susan het je makkelijk. Ook prettig dat ze rekening houdt met een ieders portemonnee door budgetvriendelijke gerechten te maken. De ene keer door een goedkoop én vooral lekker ingrediënt te kiezen. De andere keer door restjes van de dag ervoor in een recept te verwerken.

wat eten we vandaag smulpaapje

Naast de 4 weekmenu’s per seizoen (juist 80 recepten) sluit “Wat weten we vandaag” af met ontbijtjes, toetjes, samen bakken en feestmenu’s. Bij Susan draai het om smaak en bij de zoete gerechten staan ook minder gezonde ingrediënten zoals witte bloem, suiker, bladerdeeg en slagroom. Maar ook havermout, amandelmeel, vers fruit, honing, noten en zaden. Maak de keuze die bij je past.

wat eten we vandaag smulpaapje

In een zin: een heerlijk praktisch kookboek voor het hele gezin, dat het je makkelijk maakt om 5 dagen in de week lekker en goed voor je gezin te koken. Het hele jaar door gezond, gevarieerd, betaalbaar, snel en vers eten, wie wil dit nu niet?

Inmiddels heb ik de eerste vlek in het boek gemaakt. De marinade voor de oosterse drumsticks met noodles en gewokte groente heb ik gebruikt voor kipfilet en mijn eigen draai aan het recept gegeven. Allerlei restjes groente (paksoi, peulen en bosuitjes) in verwerkt en het hele gezin heeft gesmuld. Klaar binnen 20 minuten. Wij hadden zo’n honger, dat ik geen foto meer heb gemaakt.

Zoek je variatie in het avondeten, maar ben je de inspiratie een beetje kwijt? Wil je na een drukke dag een snelle en voedzame maaltijd op tafel zetten? Dan is “Wat eten wij vandaag” echt iets voor jou. Waag een gokje en wie weet kook jij binnenkort uit haar boek.

Winactie
Hoe maak je kans op 1 van de 3 exemplaren?

  • Laat onder aan deze post weten waarom je dit boek graag wilt winnen, met een geldig e-mailadres.
  • Natuurlijk ben jeFacebook vriend van Lekker eten met Linda of volg jij, Bloglovin’, of
  • De actie loopt tot en met maandag 27 april 12:00 uur
  • Sharing is caring ♥

De winnaars zijn Lies van A, Karin vd M en Thea C. Van harte gefeliciteerd! Jullie hebben inmiddels een mailtje van mij ontvangen.

Enne kan je niet wachten? Het boek is voor € 25,- onder andere online te verkrijgen bij Bol.com

Voor dit review heb ik een gratis exemplaar ontvangen bij de officiële boekpresentatie. Credit foto’s: Simone van den Berg

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.