Nog geen beoordelingen

Pita burger met gegrilde groente

Sponsored.

Een broodje hamburger met allerlei toppings eten is een vak apart. Laat staan, als je op een festival staat met een drankje in de andere hand. Het lukt mij nauwelijks om met twee handen een hap te nemen zonder te knoeien. Hellmann’s heeft mij gevraagd de ultieme festival burger te ontwikkelen.

Van Amsterdam, Roermond tot Vlissingen, overal worden tegenwoordig festivals gehouden. Het liefst bezoek ik zo’n event met een groepje vrienden. Je kunt mij niet gelukkiger maken, door mij in het park aan een biertafel te zetten met vrienden om mij heen. Even lekker bijkletsen en ondertussen genieten van muziek of theater optredens. Natuurlijk hoort hier een lekkere hap en een drankje bij. Zo’n bezoek geeft altijd een soort van vakantiegevoel. Zalig!

festival burger

Hamburgers zijn helemaal hot. De één naar de andere hamburger speciaal zaak wordt geopend. En op festivals staan er vaak meerdere foodtrucks met ieder zijn eigen specialiteit. Van burgers van de grill, barbecues met houtvuur tot complete smokers op wielen. Te gek! Eenmaal thuis probeer ik dan mijn eigen draai te geven aan de festival burger. Ok, dat is een beetje behelpen zonder houtvuur of smoker.

Toch is het gelukt om de ultieme festival burger in elkaar te draaien. Als slagersdochter is met de paplepel ingegoten dat de basis van een burger bestaat uit goed vlees en een beetje liefde. Daarom de keuze voor een burger met rund- en lamsgehakt van een vakslager. Lamsgehakt heeft van zichzelf al behoorlijk veel smaak en met een paar kruiden erbij, draai je in een mum van tijd een super burger in elkaar.

Pita burger met geroosterde groente

Qua broodje kies ik voor een maaltijd pita. Op die manier ben ik beter instaat als een soort dame de burger te eten. Zo ligt de helft van de topping niet op de grond maar in je mond. Want oh, wat ben ik gek op gegrilde groente, die fantastisch smaken bij het vlees. De pita burger wordt afgemaakt met een flinke klodder Hellmann’s met fijn gesneden knoflook erdoor. Mijn festival burger is een beetje Grieks georiënteerd door het lamsvlees, de oregano, knoflook, aubergine en het pita broodje.

festival burger

Ondertussen hebben jullie vast ook trek gekregen. Ik laat jullie niet langer in spanning. Mijn ultieme festival burger is een pita burger met gegrilde groente.

Ultieme festival burger: pita burger met gegrilde groente

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 250 gram lamsgehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 flinke rode ui
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • beetje zout
  • 1 ei
  • 15 gram paneermeel
  • 4 grote (maaltijd) pita broodjes
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 4 flinke eetlepels Hellmann’s
  • 1 teen knoflook
  • paar blaadjes sla naar keuze

Extra nodig

  • vetvrij papier (bakpapier werkt ook)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Meng de 2 soorten gehakt door elkaar. Snijd de ui doormidden, leg de ene helft weg en snijd de andere helft fijn. Mix de kruiden voor de hamburger (oregano, tijm, komijn, chilipoeder, zwarte peper en zout) met het ei, de fijngesneden ui en paneermeel. Voeg het gehakt toe en kneed door elkaar. Zet bij voorkeur een half uurtje in de koelkast om smaken te laten intrekken.
  • Ondertussen heb je de tijd om de groente te grillen en de knoflook saus met Hellmann’s te maken. Verwarm een grillpan en snijd ondertussen de courgette en aubergine in plakken. Vet de pan in met een beetje olijfolie en grill de groente in delen goudbruin in de pan.
  • Verwarm de pita broodjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Haal het gehakt uit de koelkast. Een tip van mijn vader: met vochtige handen draai je makkelijker ballen. Maak je handen nat en verdeel het gehakt in vieren. Maak eerst een bal en druk vervolgens plat tot een hamburger.
  • Bak of grill de hamburgers in 6 – 8 minuten om en om.
  • Snijd de andere helft van de ui in ringen. Snijd het teentje knoflook heel fijn en meng met Hellmann’s.
  • Snijd een pita aan één zijde open. Besmeer een pita broodje met een flinke lik Hellmann’s. Leg er sla op en gegrilde aubergine, daarna de hamburger en sluit af met plakken courgette en rode ui. Wikkel in vetvrij papier en geniet ervan.

Linda’s Tips

  • Tip: de kaasliefhebbers kunnen ook een plak feta grillen (smelt niet) als topping op de burger leggen.
  • Tip: natuurlijk kun je de hamburgers en groente ook buiten op de barbecue grillen.

In het E-book bbq staan nog meer zelfgemaakte hamburger recepten. Neem snel een kijkje.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Dit artikel betreft een samenwerking met Hellmann’s. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.