Nog geen beoordelingen

Tortilla chips met garnalen

Weekend en dan is het feest. En daar hoort een lekker hapje bij. Ik ben gek op chips. I know, niet zo’n hele beste keuze. Al is er met deze tortilla chips met garnalen weinig mis. De vlag ging uit hier in huize Linda. Dit borrelhapje is meer dan goedgekeurd.

Tortilla chips bestaan uit 3 ingrediënten: maïs, olie en zout. De beste keuze in heel chips land wat mij betreft. Natuurlijk hoort hier avocado bij. Ik ben gek op deze groene vriend. Eigenlijk wilde ik zelf guacamole maken, alleen was ik een beetje lui. De garnalen zijn gemarineerd in een zoete chili saus waardoor dit hapje voldoende smaak heeft. Voldoende? Euh meer dan voldoende.

tortilla chips met garnalen

Bij een eerst volgend feestje ga ik deze kleine smaak bommetjes zeker maken. De tortilla chips met garnalen zien er feestelijk uit, al zeg ik het zelf. Trouwens, ik denk niet dat ik zo lang wil wachten. Zelfs de kinderen vroegen al wanneer ik dit hapje weer ging maken. Wanneer heb ik ook al weer een volgende borrelafspraak?

tortilla chips met garnalen

Tortilla chips met garnalen

Ingrediënten

20 stuks
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 100 gram (wok) garnalen (met MSC keurmerk)
  • 1 avocado
  • snufje zout en peper
  • 1 lente ui
  • 1 zak tortilla chips naturel (Santa Maria heeft van die mooie ronde vormpjes NONSPON)
  • snuf chilipoeder

Optioneel

  • verse peterselie of koriander

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Maak een marinade van de olie en chilisaus. Laat de garnalen minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
  • Prak de avocado tot een puree. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Snijd het lente uitje fijn.
  • Verwarm een koekenpan en bak de garnalen kort, anders worden ze droog (maximaal 2 minuten om en om goudbruin).
  • Besmeer elke tortilla chip met een theelepel avocado puree. Leg een garnaal erop. Bestrooi met de lente ui en een snufje chilipoeder.
  • Serveer direct.
tortilla chips met garnalen

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.