Nog geen beoordelingen

Stoofperen met speculaas

Zo vandaag hebben wij de laatste Sinterklaas activiteiten. Lekker met het eigen gezin. Ik ben altijd weer blij als deze periode voorbij is. Persoonlijk heb ik toch meer met kerst. En dit dessert van stoofperen met speculaas is alvast een klein opwarmertje. Al misstaat dit toetje trouwens niet voor als je vanavond nog Pakjesavond viert.

Stoofperen met speculaas

Dit dessert draai je in een handomdraai in elkaar en ziet er indrukwekkend uit. Ik vind het eigenlijk nog het meeste op een soort open lasagne lijken. In plaats van bladeren gebruik ik speculaasjes. Je kunt natuurlijk ook plakjes appel gebruiken om zo “minder te snoepen”.

Maak jij wel eens zelf stoofperen? Het is echt de moeite waard. Ik heb inmiddels 2 recepten hiervoor online staan. Het oudste stoofperen recept is met diksap en de meest recente versie is met donker bessen sap. Om eerlijk te zijn heb ik het stoven pas sinds een paar jaar onder de knie. Wat bleek: ik zette het vuur te hoog waardoor de peertjes droog kookten.

Binnenkort maak ik weer een nieuwe batch voor de feestdagen. De stoofperen vries ik per portie in. Zo genieten wij er iets langer van. Als ik de kids hun gang laat gaan, eten ze de pan in één keer leeg.

Stoofperen met speculaas

Stoofperen met speculaas

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 4 stoofperen
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 6 eetlepels vanille kwark
  • 8 – 12 speculaasjes
  • snuf kaneel

Eventueel

  • zoete appel in plakken

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de stoofperen in dunne plakjes.
  • Meng de mascarpone met de kwark.
  • Leg een speculaasje op een bord, besmeer met het mascarpone/kwark mengsel. Leg 3 kleine plakjes peer op het mengsel en sluit af met een koekje. Wederom een laagje mascarpone met stoofperen en een koekje. De laatste laag bestaat uit mascarpone en stoofperen. Mocht je 3 koekjes teveel vinden, dan kun je het eerste koekje weglaten en vervangen door een plak appel of direct starten met een laagje mascarpone op het bord.
  • Bestrooi met een snuf kaneel.
Stoofperen met speculaas
Stoofperen met speculaas

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.