Nog geen beoordelingen

Stoofperen in bladerdeeg met mascarpone

Zo dit weekend doe ik eens gek. Ik trakteer jullie niet op 1 maar op 2 desserts! Daar zullen de zoetekauwen onder jullie vast blij mee zijn. Heb je mijn appeltjes met spijs van gisteren gemist? Kijk dan maar even terug. Vandaag heb ik stoofperen in bladerdeeg met mascarpone voor jullie klaarstaan. De mascarpone presenteer je in van die mooie bolle egale ovaaltjes. Dat heet quenelle, klinkt lekker chic toch?Stoofperen in bladerdeeg met mascarpone

Vaak word gedacht dat ik een enorme keukenprinses ben. Niets is minder waar. Ik snij minimaal 1 keer per week in mijn vinger. Als ik een eitje breek, zit er altijd een eischil in de pan en mijn bakrecepten lukken pas bij de tweede keer. Natuurlijk stelt het maken van quenelles niks voor. Zelfs mij lukte het (bijna) in 1 keer. Bij de bereiding vind je een instructiefilmpje om de quenelles te amken.

Dit dessert misstaat in ieder geval niet op de kersttafel. De stoofpeertjes maak je natuurlijk zelf. Het fijne is dat je dit zelfs al een paar dagen van te voren kunt maken en bewaart in de vriezer. Dit is een heerlijk recept voor stoofperen zonder alcohol en suiker.

Stoofperen in bladerdeeg met mascarpone

Stoofperen in bladerdeeg

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 4 stoofpeertjes + vocht
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei geklutst
  • 2 theelepels kokosbloesem suiker
  • snufje kaneel
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 6 eetlepels vanille kwark
  • 1 theelepel maizena
  • eventueel: scheutje port crème de cassis etc
  • extra nodig: muffin vorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Ontdooi de bladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing. Verwijder het bakpapier niet.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de plakjes bladerdeeg in de muffinvorm. Druk goed aan.
  • Dep de stoofpeertje droog en zet in het bladerdeeg.
  • Bestrijk het bladerdeeg met het geklutste ei. Strooi er eventueel een beetje suiker en kaneel erover. Dit zorgt voor een mooi bruin korstje. Zet 15 minuten in het midden van de oven.
  • Verwarm ondertussen een klein pannetje 100 ml stoofperen vocht. Mocht je het lekker vinden, dan kun je nog een scheutje alcohol toevoegen. Klop een theelepel maizena met een beetje water tot een papje. Voeg toe aan het stoofperen vocht en klopt tot stroopdikte.
  • Meng de mascarpone met de kwark goed door elkaar.
  • Haal de peertjes uit de oven. Maak ondertussen een quenelle. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar is het niet. Kijk maar even naar dit instructiefilmpje. Zet de stoofperen in bladerdeeg op de borden. Giet een beetje van het perensap erover. Maak af met een snuf kaneel.

Linda’s Tips

  • Tip: oefen even op een leeg bord voor de opmaak van het perensap. Dit heb ik ook gedaan. Zo kwam ik erachter dat mijn ingedikte stoofperensap te dik was. Een extra scheutje stoofperenvocht doet dan wonderen.
Stoofperen in bladerdeeg met mascarpone

Kerstmenu suggestie

***

Amuse: Italiaanse vlag in een glaasje

***

Kabeljauw uit de oven

Aardappelpuree met munt

***

Stoofperen in bladerdeeg met mascarpone

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.