Nog geen beoordelingen

Spruitjesstamppot met komijn

Op het menu vandaag een spruitjesstamppot met komijn. Ik heb even getwijfeld of het wel handig was om een recept met spruitjes online te zetten. Lang niet iedereen kan deze groente waarderen. Hier in huize Linda zijn de dames er gek op, terwijl de mannen hun neus ervoor ophalen.

Spruiten vind ik echt bij dit jaargetijde horen. Al maak ik ze niet zoals mijn moeder vroeger thuis. Ik houd van knapperige groente. De spruitjes worden kort gekookt en vervolgens gebakken in de pan. Dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van de geur. De hedendaagse spruitjes rassen zijn niet meer zo bitter als vroeger.

Spruitjesstamppot met komijn

De komijn zorgt voor een fantastische twist aan de kleine kooltjes. Zo heb je spruiten waarschijnlijk nooit eerder gegeten. Voor mij was dit de eerste keer en zeker niet de laatste. Geef deze groente dus nog eens een kans. Probeer de spruitjesstamppot met komijn eens of de spruitjes met krieltjes uit de oven.

Spruitjesstamppot met komijn

Spruitjesstamppot met komijn

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 800 gram aardappelen
  • 500 gram spruiten
  • 250 gram kastanje champignons
  • 250 gram gerookte spekjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels komijn
  • scheutje melk

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Schil en was de aardappelen en kook 15 minuten en giet af.
  • Maak de spruitjes schoon en kook 3 minuten in een bodempje water. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
  • Borstel de kastanje champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Verwarm een koekenpan en bak hierin de gerookte spekjes goudbruin. Snijd ondertussen de knoflook fijn.
  • Bak de gekookte spruiten, kastanje champignons, knoflook en komijn ongeveer 3 minuten mee.
  • Stamp de aardappelen fijn en voeg een scheutje melk toe. Roer de groente door de aardappelpuree.

Linda’s Tips

  • Tip: een scheutje sojasaus aan tafel zorgt voor een Oosterse twist.
Spruitjesstamppot met komijn

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.