5 uit 3 beoordelingen

Spaghetti met champignonsaus

Yes, alle festiviteiten zijn afgelopen. Ik snak weer naar ritme en regelmaat. Daarom ben ik net als vorig jaar mijn project #backtonormal gestart. Het is geen challenge of dieet en heeft ook geen ingewikkelde regels. Het mooie is namelijk dat je zelf de regels bepaald. Een van mijn speerpunten is meer groente eten en dat lukt zeker met deze vegetarische spaghetti met champignonsaus.

De structuur en smaak van champignons lijken een beetje op vlees. Deze groente heb ik vermalen waardoor het net is alsof er “gehakt” in de pastasaus zit. Zo heb ik het hele gezin gefopt. Mijn zoon lust namelijk geen champignons en hij heeft toch 2x opgeschept. De zongedroogde tomaatjes en kaas zorgen voor een lekkere pittige bite, zodat zelfs mijn carnivoor (manlief) het vlees niet gemist heeft.

De komende maand kunnen jullie meer “groente” recepten en andere lekkere, lichte maaltijden verwachten. Ook trek ik mijn favoriete ontbijtje met havermout uit de kast. En bij de lunch laat ik de veggies terug komen.

Enne, het draait deze maand niet alleen letterlijk om voeding, maar ook hoe je jezelf “voedt”. Waar word ik nu blij van? Wat geeft mij rust? Even pas op de plaats en mijn hart (meer) laten spreken. Ik gebruik deze maand dan ook om terug te gaan naar mijn eigen basis.

Het eerste wat is zo ga doen, is mijn laptop dicht klappen en lego-en met mijn kleine mannetje. Die kleine momentjes samen, die maken mij zo blij.

Spaghetti met champignonsaus

Spaghetti met champignonsaus

Ingrediënten

4 personen
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik kers tomaten
  • 80 gram zongedroogde tomaat op olie
  • half bakje verse platte peterselie
  • snufje peper en zout
  • optioneel: Parmezaanse kaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de kastanje champignons schoon en snijd in plakken. Bak ze in een minuut of 3-5 bruin in een koekenpan met olijfolie. Haal de champignons uit de pan en doe in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Maak de pan niet schoon.
  • Snijd ondertussen de sjalotjes en knoflook fijn. Bak de sjalotjes en knoflook in dezelfde pan als de champignons. Voeg naar behoefte eerst een beetje olie toe en bak op een middelhoog vuur bruin. Voeg het blik tomaten toe en laat pruttelen.
  • Voeg de zongedroogde tomaat en de verse kruiden toe aan de hakmolen en maal fijn. Roer door de tomatensaus.
  • Giet de spaghetti af en serveer met de saus.
Spaghetti met champignonsaus

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.