Nog geen beoordelingen

Spaghetti met broccolisaus en doperwten

Eigenlijk wilde ik dit recept pasta met saus voor moeilijke broccoli eters noemen. Bij mij thuis griezelen ze van broccoli. Ik begrijp ze wel een beetje. Jarenlang heb ik een pasta broccoli van Jamie Oliver gemaakt en inmiddels komt deze groente hun neus uit. Alleen ja, broccoli is gezond en lekker. Ik gooi deze groente bijna automatisch elke week in mijn boodschappenmandje tot groot verdriet van het gezin. Nu heb ik iets bedacht: spaghetti met broccolisaus en doperwten. Zo eten wij toch deze groente en niemand die het door heeft.

Mijn twee mannen schransten de pasta binnen no-time naar binnen. “Lekker mam” en “wat heb je erin gedaan?” vroeg manlief. Ik kan mijn lach bijna niet inhouden. “Dat vertel ik wel als jullie klaar zijn met eten”. Nadat voldaan de lege borden worden weggeschoven wilden ze meer weten over de pastasaus. Euh, de saus is van broccoli gemaakt… Vol verbazing werd ik aangekeken.

Gelukkig kreeg ik toestemming om dit gerecht nog eens te maken.

Spaghetti met broccoli saus en doperwten

Spaghetti met broccolisaus en doperwten

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 400 – 500 gram broccoli
  • 250 gram spaghetti
  • 1 bouillonblokje
  • 400 gram doperwten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chili pepertje
  • 4 ansjovis uit blik (de rest vries je in)
  • 150-200 ml plantaardige room
  • 200 gram gerookte kip

Optioneel

  • Parmezaanse kaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Zet een pannetje met water op. Maak ondertussen de broccoli schoon en kook 3 minuten in het kokende water. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken.
  • Kook de pasta met een bouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg 2 minuten voor einde kooktijd de doperwten toe.
  • Snijd het teentje knoflook en chili pepertje (met of zonder zaadjes) fijn. Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, peper en ansjovis toe. Bak een minuut of 3 totdat de ansjovis uiteen gevallen is.
  • Maal de uitgelekte broccoli met het knoflook, peper en vis mengsel tot een egale met de staafmixer en voeg in delen de room toe. De saus moet enigszins dik blijven en niet te vloeibaar worden. Je hebt misschien niet alle room nodig.
  • Meng de saus met de spaghetti en doperwten. Strooi er eventueel Parmezaanse kaas over.
Spaghetti met broccoli saus en doperwten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.