Nog geen beoordelingen

Snelle gezonde repen maken

Iedereen heeft van die momenten dat je NU iets lekkers wilt hebben. Wat doe je? Grijp je iets kant en klaar uit de kast bomvol geraffineerde suikers of maak je snelle gezonde repen? Het voordeel van zelf een choco noten dadel reep maken is dat je precies weet wat je eet en dat vind ik zooo fijn.

De basis van deze healty reep zijn medjouls dadels. Probeer altijd voor de grote verse medjoul dadel te kiezen. Het verschil met de kleinere goedkopere dadels is dat deze flink gesuikerd zijn. Daarnaast voeg je allerlei lekkers toe zoals noten, zaden, pitten en smaakmakers zoals cacao of geraspte kokos. Allemaal goede ingrediënten die je fijn maalt in de keukenmachine of staafmixer.

Nu komt het moeilijk moment, de repen moeten een klein halfuurtje opstijven in de vriezer. Als tijdverdrijf maak je alvast de keuken schoon want die dadels plakken enorm. Zet een kop verse kruidenthee en pak een fijn tijdschrift of een boek. Plof op de bank en kom alvast tot rust. Zo kan je straks extra goed genieten van deze choco noten dadelreep.

Snelle gezonde repen maken

Ingrediënten

6 porties
  • 1 kopje medjoul dadels zonder pit
  • 1 kopje gemengde ongezouten en ongebrande noten
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel rauwe cacao poeder (bio)
  • 1 flinke eetlepel geraspte kokos
  • 1 eetlepel kokosolie

Extra nodig

  • bakpapier & cakevorm of ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verwijder de pit en het harde kapje van de dadels. Voeg de dadels samen met de noten en het sesamzaad in de keukenmachine of staafmixer tot een massa.
  • Vervolgens mag de cacaopoeder, geraspte kokos en de kokosolie erbij en zet nog even aan. Uiteindelijk krijg je een plakkerige massa.
  • Leg een vel bakpapier in de cakevorm en schep het mengsel met een lepel in het blik. Gebruik de bolle kant van de lepel om aan te drukken.
  • Plaats in de koelkast om op te stijven. Ik was nogal ongeduldig, dus heb het blik 30 minuten in de vriezer geplaatst. Snijd in plakken en bewaar in de koelkast.

Linda’s Tips

  • Tip: de inspiratie voor dit recept vond ik bij Eetspiratie. Kijk ook eens bij haar, want ze heeft 3 verschillende variaties gemaakt die mij allemaal even lekker lijken.
  • Tip: ben je op zoek naar meer gezonde tussendoortjes, dan zij de gezonde rijstwafel mueslirepen ook iets voor jou.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.