5 uit 1 beoordeling

Simpele kikkererwten burgers

Ik doe voor de 3e keer mee aan de Foodblogswap. Het idee is dat je een recept kookt van een ander foodblog. Ik mag iets uitzoeken van Lyvre: beauty, food & lifestyle. Lynn studeert voeding en diëtetiek en wil in de toekomst mensen begeleiden naar een gezonde voeding & lifestyle. Jullie begrijpen dat ik mij goed kan vermaken op haar site. Wij houden veel dezelfde gerechten. Even snuffelen en ik zag direct een recept staan dat al lang op mijn wishlist staat: simpele kikkererwten burgers.

Peulvruchten zijn een fantastisch alternatief voor vlees. Why? Peulvruchten bevatten net als vlees eiwitten. En die eiwitten hebben wij nodig voor de opbouw en het in stand houden van ons lijf. Vegetariërs krijgen dan ook als advies om meer peulvruchten te eten. Een bijkomend voordeel is dat het nauwelijks vet bevat (in tegenstelling tot vlees). En ja de voedingsvezels geven een lekker verzadigd gevoel. Nu begrijp je direct waarom ik zo gek ben op peulvruchten.

Lyvre maakt van kikkererwten heerlijke vegetarische burgers. Ik combineer ze met mijn favoriete kruidenmix van komijn, koriander & gember. Kijk eens wat je in huis hebt en voeg dit toe. De zelfgemaakte veggie burgers smaken heerlijk op stevig spelt brood of als vleesvervanger bij de Hollandse pot.

Simpele kikkererwten burgers

Ingrediënten

Aantal personen6 stuks
  • 1,5 paprika rood & geel
  • 1 rode ui
  • 215 gram kikkererwten gewassen & uitgelekt
  • 100 gram havermout
  • flinke theelepel van elk: komijn koriander & gember
  • Optioneel: 2 eetlepels verse gesneden koriander
  • 2 eieren
  • verse peper & zout naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Maal de paprika, ui, kikkererwten, havermout, kruiden en eieren tot een grove massa. Niet te fijn, dat is belangrijk.
  • Maak je handen nat en neem een grote eetlepel en draai er een stevige bal van en druk plat. Leg alle burgers op een bord en laat zeker 1 uur koelen in de koelkast.
  • Verwarm een koekenpan met olie en bak de burgers langzaam goudbruin. Dit duurt ongeveer 3 /4 minuten per kant. Doe dit voorzichtig want ze zijn niet super stevig.

Linda’s Tips

  • Tip: van de peulvrucht is de kikkererwt de enige die je kunt invriezen. Je hoeft de kikkererwten burgers dus niet in 1x allemaal op te eten. Vries ze in voor een volgende keer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.