4.5 uit 2 beoordelingen

Sandwich gegrilde courgette met pesto

Thuis maakten wij altijd “taartjes” van onze boterham. Naast beleg steevast sla, tomaat en komkommer en een likje mayo. Zalig, alleen heb ik dit zo vaak gegeten dat ik er een beetje klaar mee ben. Nog steeds maak ik “taartjes” want brood met alleen een plak kaas of vleeswaren vind ik saai. Deze sandwich met gegrilde courgette en zelfgemaakte pesto is helemaal mijn smaak.

Voor het brood ga ik, als het even kan, naar de bakker. Naast het feit dat ik brood uit de supermarkt niet zo lekker vind, geeft mij ambachtelijk gebakken brood een beter gevoel. Geen onnodige ingrediënten, broodverbeteraars of wat dan ook. Bruin brood roosteren geeft lang niet zo lekkere smaak af, dus het werd Le Pain Blanc. Een brood gemaakt van 100% tarewebloem en natuurdesem.

sandwich gegrilde courgette

De courgette gril je in de pan of rooster je even in de oven. Ondertussen maak je de pesto, echt dit is een fluitje van een cent. De keukenmachine of de hakmolen van de staafmixer doet al het werk. Smeer het brood in met dit goddelijk lekkere goedje, vervolgens de gegrilde courgette erop, een pluk rucola en afdekken met een boterham en versieren met een prikker met zongedroogde tomaat.

Als dat geen “taartje” is met de lunch, dan weet ik het ook niet meer.

sandwich gegrilde courgette

Sandwich gegrilde courgette met pesto

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 8 sneetjes zuurdesem brood van de bakker
  • 8 eetlepels homade pesto
  • olijfolie
  • 1 flinke courgette
  • flinke hand rucola
  • 8 zongedroogde tomaatjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verhit een grillpan met een beetje olijfolie.
  • Rooster het brood in een tosti apparaat (alternatief is de grillpan)
  • Snijd de courgette in lange dunne plakken, besmeer met een beetje olijfolie en grill om en om bruin in de loei hete grillpan. Of 15 -20 minuten in de oven (180 graden).
  • Besmeer 2 sneetjes brood met pesto, leg op het ene broodje 2 plakken courgette en een pluk rucola. Dek af met het andere broodje. Steek er een prikker met een zongedroogde tomaat doorheen. Herhaal bovenstaand met de andere sneetjes brood.

Linda’s Tips

  • Tip: ook lekker met gegrilde kipfilet of een smeerbare geitenkaas of roomkaas in plaats van pesto.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.