Nog geen beoordelingen

Rode uien met balsamico uit de oven

Nog een paar dagen en dan is het al kerst. Heb je al een menu gemaakt? Weet je al welke groente je wilt serveren? Deze rode uien met balsamico uit de oven passen overal wel bij. Ik ben gek op het roosteren van groente. Dit keer doe ik het net een beetje anders. De groente laat ik stoven in de oven. Ik maak graag gebruik van de oven, want het apparaat doet zijn werk en ondertussen heb je je handen vrij om iets anders te doen.

Rode ui met balsamico

Ook met kerst wil ik niet te ingewikkeld doen maar wel net even anders eten. Na het stoven worden de rode uien geglaceerd. De uien krijgen hierdoor een mooie glans en worden zoet van smaak door het gebruik van honing. Echt te gek. Ik ben er zelfs zo dol op dat ik dit recept al 3x gemaakt heb. Een restantje hiervan is zalig op brood met smeerbare geitenkaas bijvoorbeeld.

Morgen en overmorgen deel ik mijn hoofdgerechten met je. Een lekker stuk biefstuk en gevulde varkenshaas. Zie ik je dan?

Rode ui met balsamico

Rode uien met balsamico uit de oven

Ingrediënten

Aantal personen1 ovenschotel

Voor het stoven

  • 400 gram rode ui
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel balsamico azijn
  • 2 takjes rozemarijn + extra voor decoratie
  • snufje zout

voor het glaceren

  • 1/2 eetlepel balsamico azijn
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing

Extra nodig

  • 2 ovenschoteltjes of 1 grotere

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je rode uit met balsamico uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder de schil van de rode uien. Snijd van boven naar beneden doormidden. Vervolgens snijd je elke helft in plakken van 1/2 cm.
  • Leg de rode ui in de ovenschoteltjes. Het leuke is als de plakken in tact blijven dus leg ze voorzichtig in de schaaltjes. Maak de 1e marinade voor het roosteren van de rode ui met olijfolie, balsamico azijn en een snufje zout en peper. Schenk over beide schaaltjes. Leg een takje rozemarijn erop. Dek af met aluminium folie en zet 30 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de 2e marinade voor het glaceren. Verwijder na 30 minuten de folie en giet de marinade erover en zet nogmaals 30 minuten in de oven. Strooi er bij het serveren nog een beetje rozemarijn over.

Linda’s Tips

  • Voorbereiding voor kerst: maak de rode ui klaar tot en met stap 3. Bewaar op een koele plek. Ter plekke schuif je de schaaltjes zonder folie en met de glaceer marinade nog 30 minuten in de oven.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.