Nog geen beoordelingen
30 minuten

Quesadillas met kaas en tonijn

Wraps serveren bij een feestje is al jaren hot. Hoe vaak heb jij nu al niet een wrap rolletje met zalm gegeten? Prima niks mis mee hoor, maar vandaag wil ik eens iets anders. Juist bij een borrel vind ik een warm hapje ook heel fijn. En dat is precies wat je krijgt met deze quesadillas met kaas en en tonijn.

Dit hapje at ik laatst bij vrienden van ons. Niemand kan eraf blijven en binnen no-time was de schaal leeg. Via de WhatsApp kreeg ik door dat cheddar, oude geraspte kaas en een Zwitserse of geit het lekkerst bij de tonijn smaakte. Nu heb ik altijd een smeerbare geitenkaasje in huis en van de hapjes met vlees nog een stuk cheddar over. De keuze was dan ook al snel gemaakt.

Het fijne is dat je de wraps in zijn voorbereid in de koeling kunt bewaren en alleen ter plekke even bakt in de koekenpan. Persoonlijk is dit mijn favoriete hapje dat ik deze week in Linda’s Borrel Week online zet. En eigenlijk ook best nog wel “verantwoord”, vinden jullie ook niet?

Quesadillas met kaas en tonijn

Quesadillas met kaas en tonijn

Ingrediënten

24 stuks/punten
  • 8 medium size wraps
  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • snufje zout en peper
  • 125 gram zachte smeerbare geitenkaas
  • 100 gram geraspte oude kaas Old Amsterdam
  • 100 gram geraspte cheddar rasp zelf van een blok cheddar
  • 1 rijpe avocado
  • 1 tomaat
  • optioneel: vers gehakte koriander of platte peterselie

Chili dipsaus

  • 180 ml zoete chilisaus
  • 2 kleine tomaatjes
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander of platte peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je quesadillas met tonijn en kaas?

  • Laat de blikjes tonijn uit lekken. Meng met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  • Smeer vier wraps in met de zachte smeerbare geitenkaas. Verdeel de tonijn en oude kaas en cheddar erover en dek af met de andere 4 wraps. Bak om en om bruin in een droge koekenpan. Snijd in 6 punten.
  • Snijd de avocado in blokjes en de tomaat in stukjes.
  • Maak ondertussen de chili dipsaus. Snijd de tomaatjes doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Meng de chilisaus, stukjes tomaat en vers gehakte kruiden door elkaar.
  • Leg de quesadillas met drie kazen op een grote plank. Strooi de avocado, tomaat en optioneel verse kruiden erover. Serveer met de chili dipsaus.
Quesadillas met kaas en tonijn

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes en drankjes voor oud en nieuw.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.