Nog geen beoordelingen

Pittige broccoli salade

Eén van mijn pijlers is om meer groente te eten. En groente eten kan de hele dag door en is niet voorbehouden aan de avondmaaltijd. De lunch is een uitstekend moment om een extra groente momentje in de lassen. Mijn blog staat vol met gezonde lunchsalades zoals een bieten linzen salade.

Bij een lunch salade is het een vereiste dat dit snel en makkelijk te maken is. Voor dit lunchrecept zijn 4 ingrediënten nodig. Het uitgangspunt is dat de producten voor de dressing standaard op voorraad staan. Dan hoef je in de basis alleen broccoli, paprika, mango en ongezouten cashewnoten te kopen. Broccoli is 1 van mijn favoriete groente. Het is lekker voedzaam en een uitstekende bron van vitamine C. De groente wordt bewust kort geblancheerd om zo de vitamines en mineralen goed te behouden. De mango is ook goed voor een portie vezels, dat is belangrijk voor de stoelgang. Blijf er wel genoeg bij drinken, anders hebben die extra vezels geen nut. De cashewnoten zijn een goede bron van vetten en zorgen voor een langer verzadigd gevoel. En de dressing is de slagroom op de salade. Deze is zoet, zuur en pittig tegelijk. Gebruik de chilipeper flink, het stimuleert de vetverbranding. Het gerecht heet ook niet voor niks pittige broccoli salade.

Ondertussen ben ik wel benieuwd. Wat is jullie favoriete salade? Plaats dit onderaan de blog, zo kun je een ander inspireren.

pittige broccoli salade

Pittige broccoli salade

Ingrediënten

Aantal personen1 persoon
  • 1 stronk broccoli (150 gram)
  • 1/2 paprika
  • 1/2 rijpe mango
  • 30 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • flinke snuf chilipeper
  • snufje zout

Optioneel

  • verse koriander

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Maak de broccoli schoon. Schil de stronk en snijd in blokjes. Blancheer de broccoli 4 minuten in kokend water, spoel direct af onder koud water en laat uitlekken.
  • Snijd de paprika en mango in reepjes.
  • Hak de cashewnoten grof. Rooster kort in een droge koekenpan.
  • Maak een dressing van de sesamolie, citroensap, honing, snufje zout en een flinke snuf chilipeper.
  • Giet de dressing over de salade en strooi eventueel de verse koriander erover.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.