4 uit 1 beoordeling

Pindakaas muesli met kwark

Op het schoolplein word ik regelmatig aangesproken door moeders over mijn recepten. Zo vindt een vriendje van mijn zoon het kwarttaartje in een glaasje te gek. Nu hoop ik eigenlijk dat dit dessert in een glaasje -pindakaas muesli met kwark – net zo goed in de smaak valt.

Eigenlijk ben ik niet zo van de “toetjes” zoals wij dit thuis noemen. Alleen zit zoonlief midden in een groeispurt. Hij lijkt wel een bodemloze put. Voor het avondeten, eet hij gerust een banaan en een halve bak snoeptomaatjes. Om vervolgens na het eten te vragen om een toetje. Negeren heeft geen zin, want hij komt er gewoon op terug.

Vorige week wilde ik hem eens verwennen. Normaal krijgt hij een bakje zuivel met muesli en kaneel. Dit is een kleine upgrade. Zo eenvoudig en zo lekker om alvast voor het avondeten klaar te zetten in de koelkast. Door pindakaas, muesli, honing en cacao te mengen ontstaat er een soort koekbodem. Daaroverheen een laagje kwark en dan fruit naar keuze. Tja, wie lust dit nu niet?

Het is in ieder geval een klein verwendessert, gewoon omdat het kan.

Pindakaas muesli met kwark. Door de pindakaas, muesli, honing en cacao te mengen ontstaat een koekbodem met kwark en fruit on top. Wie lust dit nu niet?

Pindakaas muesli met kwark

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1/2 eetlepel honing
  • 50 gram muesli naar keuze
  • 1 theelepel rauwe cacao
  • 200 gram magere vanille kwark
  • fruit naar keuze

Extra nodig

  • 4 amuse glaasjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Meng de pindakaas met de honing. Voeg de muesli en cacao toe en roer goed door elkaar. Ik gebruik altijd hele pure pindakaas die vrij vloeibaar is. Heb je dit niet, verwarm de pindakaas dan kort in een pannetje.
  • Verdeel het pindakaas muesli mengsel over de 4 glaasjes en druk aan met een cocktail stamper. Zet in de koelkast om hard te worden.
  • Haal de glaasjes uit de koelkast. Verdeel de kwark en het fruit erover.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.