5 uit 1 beoordeling

Pannenkoeken gourmet

O jeetje, wat ga jij veel mensen blij mee maken met dit kerstontbijt. Voor mij zijn pannenkoeken bij het ontbijt 1 groot feest. Door gebruik te maken van de tafelgrill wordt het helemaal speciaal. Wanneer ga je nu gourmetten als ontbijt? Nou deze kerstdagen dus. Natuurlijk maak ik gebruik van een lekker gezond recept, zodat de schade meevalt. Het beslag bestaat uit volkoren speltmeel met een plantaardige melk. Het geraspte appeltje geeft een lekker zoetje af. Door het bakpoeder krijg je lekkere dikke pannenkoekjes, zo lijken ze en beetje op American Pancakes. Voor het beleg kies ik voor gebakken appel met rozijnen en noten. Een echt taartje op de vroege ochtend.

Pannenkoeken gourmet

Het idee voor een pannenkoeken gourmet heb ik “gepikt” van lieve vrienden van ons. Op een zondagochtend stuurden zij mij een foto van de bananenpannenkoeken op de bakplaat. Wat een tof idee en het is in mijn hoofd blijven hangen. Iedereen heeft wel een ongebruikte bakplaat, tafelgrill of gourmetset in de kast staan. Haal het apparaat uit het stof en maak je kinderen en ook jezelf blij deze kerst!

Pannenkoeken gourmet

Ingrediënten

Aantal personen9 pannenkoekjes
  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 kleine geraspte appel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • snufje zout
  • kokosolie

Voor de topping

  • 1 appel zonder klokhuis in plakken
  • ahornsiroop
  • noten en rozijnen
  • snufje kaneel

Extra nodig

  • extra nodig: bakplaat, tafelgrill of gourmetset

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Meng meel, melk, bakpoeder, eieren, geraspte appel, koekkruiden en een snufje zout tot een glad beslag.
  • Zet het apparaat van je keuze aan. Vet in met een beetje kokosolie of milde olijfolie.
  • Schep 1 opscheplepel met beslag op de tafelgrill. Keer om na 3 minuten en bak nog eens 1 à 2 minuten aan de andere kant mooi bruin. Let wel, elk apparaat heeft een andere instelling dus misschien duurt het bij jou langer of korter.
  • Leg ondertussen een paar plakjes appel op de plaat om mee te bakken.
  • Eet de speltpannenkoek met een plak warme appel, schenk er een beetje ahornsiroop over. Strooi er noten en rozijnen over en breng op smaak met een snufje kaneel.

Linda’s Tips

  • Tip: natuurlijk kan je dit recept ook gebruiken voor bij een normale gourmet avond. Zo kunnen kinderen hun eigen pannenkoeken maken, terwijl jullie aan het vlees zitten.

Bij Mind Your Feed staat er ook een fantastisch kerstontbijt recept voor jullie klaar. Wat dacht je van de Blueberry Breakfast cake? Kijk hier hoe je dit kerstontbijt recept maakt.

De lekkere kerstrecepten van Linda vind je hier.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.